Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Слави пак лъже: Петков е бил поканен общо 4 пъти да участва в кабинет на ИТН

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
По време на вчерашното си интервю пред БНТ лидерът на ”Има такъв народ”Слави Трифонов обяви, че служебните министри Кирил Петков и Асен Василев сами отишли при ИТН и проявили желание да бъдат част и от следващото правителство. Пред БТВ министърът на икономиката заяви, че самият Трифонов се е обърнал към него с думите: ”Kириле, бих се радвал да си министър.” Пред БНТ Петков разкри, че общо четири пъти е бил поканен да участва в кабинет на партията от представител на ИТН, Тошко Йорданов, Слави Трифонов и Николай Василев.

“Представителят на ИТН каза – нека да Ви организирам среща с г-н Тошко Йорданов, Тошко Йорданов дойде в офиса на Асен Василев, ние казахме: “Единственото, което нас ни интересува, е да продължим да свършваме работа, да спираме течовете, да премахваме корупцията”. Вече се бяхме засилили сериозно и с ББР, и с част от другите неща като ДКК и следващата среща, след тази, когато Тошко Йорданов дойде при нас, беше – Слави ме покани мен и каза – Кириле, бих се радвал да бъдеш министър в наш кабинет, аз казах, че тази работа е отборна – не може да се прави от един човек и казах, че за мен финансите и Асен Василев са много важни да бъдат в координация с икономиката, защото само така двете неща могат да се случат”, разясни отново Кирил Петков пред БНТ.

“Не може да имате финанси и икономика не в синхрон, както и образование, ако искаме да направим България една иновативна икономика. Следващата среща беше с Николай Василев, където се разбрахме, че имаме различни виждания как България трябва да се развива в следващите месеци. Ние вярвахме, че, първо, трябва да се спрат течовете, кражбите и корупцията, но да даваме социални плащания към най-бедните хора в населението, включително и пенсионерите под прага на бедност, докато там имаше по-десни виждания. Когато не се разбрахме, че имаме обща визия във финансите, ние казахме, че ще се оттеглим и последния разговор, който съм имал с г-н Трифонов, беше по телефона, когато той каза: “Кириле, ако Асен Василев не иска да е финансов министър, ти би ли останал като икономически министър” и аз казах: “Не. Ако искаме да свършим работа, икономиката и финансите трябва да работят заедно, това е отборна работа”. И това беше целият разговор”, добави Кирил Петков.

“Истинският разрив в политиките беше, че ние не вярваме, че едновременно може да се спрат всички течове, да се тръгне буквално на война срещу хората, които ограбват държавата и едновременно с това да се затягат коланите. Ние вярваме, че един балансиран бюджет и това, което показахме сега с бюджета е, че може хем дефицитът да спадне от този, който е плануван, хем да се увеличат социалните плащания, защото не е редно за нас, и ние сме десни хора, но има някъде една линия, където не трябва да се преминава и това е линията, където 42% от хората са под линията на бедност – това за мен не е лява или дясна политика, това за мен е практична политика, да не се допуска това”, коментира още служебният министър на икономиката.

Относно предложението на ИТН за приватизация на ББР Петков коментира: “Това не го бях разбрал, докато те не го обявиха, че им е приоритет. ББР, според мен, трябва да съществува, но трябва да съществува под сегашното ѝ управление, да няма заеми над 5 милиона. Откакто ние сме започнали да управляваме банката, Управителният съвет, новият, който аз назначих, средният заем в ББР е 400 хиляди лева, което е доста различно от 150 милиона, което беше преди. Много е важно за мен, че ние имаме още една-две седмици като служебно правителство, важно е да можем да си вършим максимално много работата. За съжаление, напоследък доста се опитват да ни вкарват в политическите теми, ние сме в момента в ролята си на експерти и имаме задачи да вършим. Както виждате, в момента е събота и съм тук, това ми е приоритетът, политиците, ако искат да се занимават с несвойствени неща, моля, да не ни включват”

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button