Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Слави слиза от политическата сцена. Вървим към нови избори

Подмолните действия на „Има такъв народ“ водят България към трети предсрочни избори. На тях, обаче, картината ще е доста променена, защото Слави Трифонов ще изпадне от политическата сцена.

Това прогнозира народен представител, отчаян от задкулисието, което лъсна зад партията на Дългия.

От днес до следващата сряда, когато 46-ото Народно събрание ще гласува правителството на малцинството, наредено от Слави Трифонов, най-важният политически играч в България ще бъде… ДПС, което реално дърпа конците на ИТН.

Това става ясно от действията и думите в последните часове на всички онези, от които зависи животът на редовния кабинет на „Има такъв народ“. „Слави Трифонов може и да се успокои малко, ако получат подкрепа от БСП, но това е малко вероятно, защото аритметиката за живот на правителството трябва да започне с „65+36=101 с червено рамо, но им трябват още 20“, смята депутатът.

„Демократична България“, наричани „майкопродавци“ от кандидат-министър на Слав, ще се самоубият политически, ако гласуват „за“. В групата на Мая Манолова не са единни, количествено натежават тези, които искат да работят със Слави Трифонов, ама и 13 депутати не могат да помогнат за сбор от 121 гласа.

ГЕРБ първо обещаха да останат извън пленарната зала, но после размислиха, че реално кръшкането от работа е подкрепа за „Има такъв народ“, и вчера направиха кръгом към залата, декларирайки: Вътре сме, категорично в опозиция!

И за да го бъде кабинетът на Слави Трифонов и „Има такъв народ“, зависи от гласуването или негласуването на ДПС. Хората на Мустафа Карадайъ или трябва да гласуват „За“, или да не влязат в парламента и да помогнат с по-нисък кворум, убеден е народният представител..’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button