Криминални Новини

След пиянския бой в Скутаре: Петима роми с медицинско, ще съдят полицията

Междусъседската драма, разразила се между двата ромски клана в пловдивското село Скутаре преди няколко дни, завърши с масов бой, арести и изпочупена покъщнина. Екшънът се разигра в последния ден от Великденските празници, а някои от пияните участниците в сбиването прекараха нощта в ареста. Част от тях са с криминални регистрации и присъди, пише TrafficNews. Срещу мъжете се води досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Те от своя страна твърдят, че са били бити от полицейските служители.

Петима от пострадалите от единия клан разказаха, че при арестите полицаите са били пияни, и са дошли в домовете им, след което са започнали да ги бият безпричинно, без да се представят и да им казват нищо. Пострадалите са с леки и средни телесни повреди, за което са си извадили медицински заключения и са сезирали Окръжна прокуратура – Пловдив, като са категорични, че ще заведат искове срещу органите на реда за причинените им вреди.

Те твърдят, че униформените от „Специализираните полицейски сили“ са изпочупили покъщнината им – телевизори, маси и други вещи, и са тършували по хладилниците им, като са си взимали бири, безалкохолни и храна.

В жалбата до прокуратурата се казва още, че „полицаите са нанасяли удари на невинни хора и деца, включително и върху такива, които не са участвали в сбиването и са стояли безучастни”.

Потърпевшите разказаха пред TrafficNews, че полицаите са биели всички наред – мъже, жени и деца и са ги извеждали от домовете им, след което са ги удряли с палки и пушки. Едната от пострадалите жени, дори е бременна, и е била ударена в крака, в следствие на което е с гипс. Ръката на един от участниците в сбиването също е с гипс. Друг мъж е с рани по гърба и раменете, трети е с множество синини и наранявания по главата.

Дали травмите на пострадалите са нанесени от органите на реда или са в следствие на мелето по-рано, ще прецени разследването.

Според медицинските заключение на лекарите, които са предадени в прокуратурата, четирима от пострадалите са с леки телесни повреди, а един е със средна.

Припомняме, че свадата възникна заради обида към едно от децата на един от участниците в сбиването, който тръгнал да се саморазправя и скандалът прераснал в масов бой. Действието се разиграло малко преди 22:00 часа в понеделник вечерта и почти всички участници в мелето били пияни.

След сигнал до 112 на място веднага пристигнала линейка и медиците „позакърпили” пострадалите и ги пратили да се прибират по къщите си. Не след дълго, на място се отзовали и полицейски екип от районното управление в село Труд и няколко екипа от пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“, които започнали да издирват инициаторите и участниците в междусъседската свада. След като ги открили по домовете им, последвали арести на някои от участниците.

Още новини

Back to top button