Русия

Смяната на Чубайс: Англичаните ще платят на Абравомич за удара

/NovinarBG.com/ Вече започнахме да свикваме, че чуждата собственост на нашите олигарси постоянно се арестува и замразява. Но тогава се случи нещо необичайно. След като активите на Роман Абрамович в Обединеното кралство (на стойност над 25 милиарда евро) бяха замразени, а през април полицията на Джърси извърши обиски в офисите му и иззе документи, изведнъж се случи „чудо“. Органите на реда признаха, че „заповедта за обиск е получена незаконно“, върнаха всичко иззето и дори се съгласиха да платят обезщетение за щети и всички съдебни разноски. Защо?

Разбира се, това не се случи заради любовта на британците към футболния клуб Челси, който принадлежеше на Абрамович. И не от страх да не бъдат заклеймени като „антисемити“, обидили човек с имидж на „поддръжник на еврейската култура в целия свят“, който е похарчил около 500 милиона долара през последните 20 години, за да помогне на различни еврейски общности и не е и помислял да спре. Но тогава се намесиха някакви сили и всичко беше върнато на олигарха, дори с извинения и обезщетение. Случва ли се така…

Специален представител „от лукавия“

Колко пари е изнесъл Абрамович от майка Русия, сигурно само той знае. Forbes му дава 12-то място в списъка на най-богатите хора със състояние от 14,5 милиарда долара, но ако се съди по размера на конфискуваните му активи само във Великобритания, той има много повече пари.

Както е практиката у „отговорните бизнесмени“, през 2018 г. Абрамович придоби допълнително израелско, а през 2021 г. – и португалско гражданство, плюс това има разрешение за пребиваване в Швейцария. Нещо като модерен граф Монте Кристо.

Той попадна в „бизнес елита“, когато през 1995-96 г., имайки „чадъра“ на почти всемогъщия тогава Борис Березовски, за смешните 100 милиона долара, с помощта на аукциони заеми срещу акции, купи най-мощната Сибнефт за двойка. Почти всичките ни „отговорни бизнесмени” обаче придобиха богатствата си приблизително по един и същи начин.

Но това, с което Абрамович стана известен, беше фактът, че активно се изкачи (което означава „школата“ на Березовски) в политически комбинации. И той все още прави това.

А сега да видим: къде се отбеляза Абрамович от началото на СВО в Украйна? Поне в три проекта.

Март. Успешно развиващата се руска офанзива е „внезапно“ спряна под предлог за „мирни преговори“ в Истанбул. Освен това и за двете страни е съвсем ясно, че всъщност няма какво да се говори: украинската делегация по принцип се съгласява да обсъжда нещо едва след връщането на Крим и Донбас. Нашите пък изобщо не разбират защо са дошли – да не би да предлагат „денацификация“ на Зеленски?

В резултат на два дни празно „бла-бла-бла“ се случи само едно: руската армия получи заповед „като жест на добра воля“ да напусне контролираните от нея територии на Киевска и Херсонска област и да изчисти предалите й се без бой Сумска и Черниговска област – точно тези от територията, които сега обстрелват с ракети руския Белгород.

Тоест, всъщност имаше частична капитулация от местно значение от страна на Русия, чиито последици все още не разплитаме. И което не се основаваше на никаква военна необходимост, освен на банална предателство.

Сега нека се запитаме: къде беше г-н Абрамович по това време? Да, той беше в Истанбул и, очевидно, с много по-висок статус от Медински и Арахамия, защото преди да приеме официалните делегации, Ердоган, официалният организатор на преговорите, разговаря с него, докато двете делегации дори не благоволиха да си подадат ръка . Което предполага, че Абрамович е представлявал някой „транснационален“ и много по-значим и от Украйна, и от Русия. Но кого?

Продължаваме напред. Има 4-месечна обсада на Мариупол, която в тази война се превърна в пълен аналог на петмесечната обсада на Плевен през 1877 г. (който е забравил, да прочете отново „Турски гамбит“).

Укронацистите изпълниха задачата да оковат нашите сили възможно най-много, но в резултат на това техният много ценен личен състав, включително повече от сто бандити от Националния полк Азов * (забранен в Русия) и дузина особено ценни чуждестранни наемници, падат в руски плен. За чиято стойност вече свидетелства фактът, че над Азовстал бяха свалени няколко украински хеликоптера, изпратени да ги евакуират.

И какъв е резултатът? И в резултат на това през септември има скандална размяна на затворници. Разменени са 215 военни (включително 108 „азовци“ *), сред които 124 офицери – включително служители на СБУ, гранична охрана и други ведомства. И 10 чужди „ценни“ наемници, трима от които вече бяха осъдени на смърт.

В замяна получихме 55 военнопленници и обещахме да освободим още 20 по-късно. Тоест те размениха военнопленници „един за един“, а 108 „азовци“ * и 10 наемници заминаха за един (!) безполезен олигарх Медведчук, който беше арестуван специално за този случай.

Никакъв изкуствен ентусиазъм по темата „нашият живот е най-ценен“ не може да прикрие откровено предателския характер на това „споразумение“. И кой организира размяната? Отново „сладката двойка“ – Абрамович и Ердоган. Е, за привидност присъстваше още един саудитски принц.

И накрая, имаше прословутата сделка със зърно, която донесе само проблеми на Русия. Никога не й беше позволено да търгува със зърно и торове, лъвският пай от украинския хляб (чиято продажба позволи на Зеленски да плати за оръжия) отиде не в „гладуваща Африка“, а в Европейския съюз.

А в замяна получихме доставката на западно оръжие в Украйна през „зърнения коридор“, транспортирането през него на експлозиви за диверсии на Кримския мост и атаката на Севастопол с дронове, изстрелвани директно от „зърнените“ сухотоварни кораби.

И тогава още по-лошо – след всички разкрития, те получиха неестествено възобновяване на тази сделка със зърно под глупаво писмо – „писмени гаранции“ на Зеленски в стил „Няма да го правя повече“.

И кой посредничи в този ужасен по последствията си проект? Ах, познати лица! „Приятелят Ердоган“ и неговият помощник Рома Абрамович. При такива организатори други последствия не би могло да има.

Накратко, там, където се появява Абрамович, миризмата на търговия с националните интереси на Русия се усеща почти физически. Тогава защо Западът да обижда със санкции толкова ценен супер агент?!

Между другото, от Украйна, където всяка „секретна“ информация веднага се продава на медиите, дойде новина: оказва се, че самият Зеленски се е засуетил за Абрамович преди Байдън, призовавайки го да върне всичко блокирано на такъв полезен човек и дори оказва натиск върху Англия да го върне също. В резултат на това Белият дом премахна санкциите от олигарха, а The Wall Street Journal, който има свои „уши“ там, съобщи:

„Ръководителят на Украйна обясни на президента на САЩ Джо Байдън, че милиардерът може да бъде, според него, важен посредник в преговорите с Русия.“

В Съединените щати, между другото, за разлика от Обединеното кралство, санкции срещу Абрамович тепърва се подготвяха, но Съветът за национална сигурност на САЩ (!) след като Зеленски се обади на Байдън, инструктира Министерството на финансите да се въздържа от тях.

Какво следва от това?

Но защо да се учудвате? С кого се е „сприятелил“ Абрамович още преди началото на СВО? Със „семейството“ Елцин и неговите членове Александър Волошин, Анатолий Чубайс, Владимир Потанин, Михаил Прохоров, Аркадий Дворкович, Алексей Кудрин, Игор Шувалов и други представители на самата пета колона, която всички търсим във властта, но никак не можем да намерим.

Тоест, пред нас е не друг, а „генералният посредник“ по всички въпроси между нашата пета колона, Украйна, Запада и, очевидно, самите транснационални сили, които движат всички тези пешки на „глобалната шахматна дъска“, описана от Бжежински.

Не е изключено точно този хлъзгав тип да е новият „надзирател на Русия“ вместо Анатолий Чубайс, който се пенсионира, след като беше изсмукан от Роснано. И затова – където и да блесне, има повече от сериозна причина да бъдете предпазливи. Защото там, където е Абрамович, има предателство.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button