Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Сняг покри прохода „Петрохан“, няма кой да чисти пътя

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зрители на БНТ сигнализираха за непочистена пътна настилка, което създава сериозни проблеми с преминаването през прохода.

От агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупреждават шофьорите да бъдат внимателни, защото пътните настилки са мокри и хлъзгави в цялата страна. През прохода „Петрохан“ е забранено преминаването на автомобили над 12 тона, посочиха от АПИ.

В следващите дни се очаква още понижаване на температурите.

Междувременно министърът на регионалното развитие арх. Виолета Комитова, заяви пред Нова телевизия, че са направени „много стъпки“ за зимното почистване. Тя посочи, че от актуализацията на бюджета са заделени 100 млн. лв. за зимно чистене на пътищата.

„Обявили сме обществена поръчка за зимно поддържане на пътищата“, каза още арх. Виолета Комитова.

Проверка на Mediapool показва, че в профила на купувача на АПИ няма обявена такава обществена поръчка.

За зимното поддържане има действащи договори за съответните области, но фирмите твърдят, че все още от АПИ не им е възлагана никаква дейност за предстоящия зимен сезон.

От четири месеца браншова камара „Пътища“ предупреждава, че пътищата не са подготвени за зимата поради липса на възлагане и плащания за свършена работа.

Снимки: Зрители на БНТ

Регионалният министър каза, че тези фирми, които желаят да продължат да работят с АПИ ще могат да го направят, след като бъдат проведени разговори със собствениците им и се постигне споразумение с тях.

Миналата зима също имаше проблем с почистването на снега през прохода „Петрохан“ и повече от седмица той остана затворен за движение.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button