Микроблейдинг
Криминални Новини

Спасиха от присъда за подкуп сина на транспортния бос Батаклиев

Невинен. Това решение на окръжния съд в Пловдив чу Красимир Батаклиев, обвинен за подкуп от 30 лева, подхвърлен на полицаи. Председателят на състава съдия Иван Бонев бе на обратно мнение, но благоприятният изход за сина на транспортния бос Ангел Батаклиев дойде от съдебните заседатели, които винаги са мнозинство в един съдебен състав.

Две от банкнотите с номинална стойност от 10 лева ще бъдат върнати на Красимир след оправдателното решение.

Делото е от септември миналата година, когато прокуратурата изправи на съд сина на транспортния бос. Той бил спрян с джипа си за проверка на 25 март 2021 г. в центъра на Пловдив. Униформените Георги Марудов и Десислав Кавармов установили, че колата няма гражданска отговорност, а водачът не носел в себе си шофьорска книжка, син талон и документ за технически преглед.

Марудов започнал да съставя акт на нарушителя, когато Красимир Батаклиев се приближил до патрулния автомобил. Според полицая младият шофьор му подал през прозореца плик с думите “Това е за вас”. Щом го отворил, вътре намерил 3 банкноти по 10 лв.

Батаклиев-син твърди, че няколко месеца преди случая с баща му ходили до Турция. Наложило се да превеждат документи, за да мине колата през границата и парите най-вероятно са били ресто от тогава.

По време на разследването полицаите върнали банкнотите на Батаклиев – младши. “Не исках да са повече в мен, затова ги дарих в църква”, обясни в предишно съдебно заседание 33-годишният мъж. Впоследствие се наложило да бъдат върнати като доказателство и се наложило да се изземат от храма.

Решението подлежи на обжалване, а адвокатът на Батаклиев Делчо Джубелиев прогнозира, че делото ще стигне до Върховен съд.

Още новини

Back to top button