Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

Спецакция в съмнителен имот в село Брестовене, вижте само какво откриха

При днешна полицейска спецакция в Разград са открити незаконни боеприпаси, ловни трофеи и акцизни стоки без бандерол. Задържани са двама души, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева, цитирана от БТА.

Претърсен е частен имот в село Брестовене, обитаван от 37-годишен мъж. Там са открити 15 броя патрони – калибър 12, комплект за почистване на огнестрелно оръжие – 12 калибър, оптичен мерен прибор, трофейни рога от елен, препарирана граблива птица и др. 

В хода на операцията са били изградени 9 КПП-та от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция с цел да контролират автомобилния поток.

Мобилни екипи са проверили игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Също са проверени 12 заложни къщи, автоморги и пунктове за черни и цветни метали.

Претърсени са 197 моторни превозни средства и 213 лица, на които са съставени 6 акта и 40 фиша за установени нарушения. Образувани са пет досъдебни производства.  

Припомняме, по-рано съобщихме за открит нелегален магазин в Цар Калоян, където се е развивала незаконна търговска дейност – държане на стоки без акцизен бандерол. Установени са и лица без трудови договори, за които не се заплащат осигуровки.

Още новини

Back to top button