Криминални Новини

Спецакция в София: Хванаха дилъри, взеха им близо половин килограм наркотици

Иззеха близо половин килограм наркотици при проведена спецоперация в столицата съобщиха от МВР.

На 18 февруари в района на бул. „Цариградско шосе“, патрул е предприел проверка на мъж със съмнително поведение. Установена била самоличността му – 41-годишен, от когото при обиска са били иззети 5 пакетчета с бяло прахообразно вещество и 2 – с таблетки.

В паркиран в близост автомобил, ключът за който бил у проверявания, униформените намерили още 5 пликчета с тревиста маса и полиетиленов плик с таблетки.

Минути по-късно, в близост до колата, те засекли двама мъже – на 30 и 53 години, с множество криминални регистрации, а при извършените им обиски били открити още 62 пликчета с прахообразно вещество и 98 таблетки.

Последвало претърсване и на адрес, обитаван от 41-годишния мъж, откъдето полицаите иззели няколко пликчета с тревиста маса и електронна везна. Резултатът от изготвената експертна справка показал, че веществата – близо половин килограм, са марихуана, кокаин и метамфетамин, а точните количества са в процес на установяване.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми. Те са задържани за срок до 72 часа.

Още новини

Back to top button