ПОСЛЕДНИ

Спипаха шеф на инициативния комитет на Лозан Панов в редовно погазване на закона

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нов рекорд по „почтеност“ отбеляза един от най-големите претенденти за висок морал в политиката и реформа на правосъдието – адвокатът от Пловдив Велислав Величков.

Съпредседателят на „Правосъдие за всеки“ е особено активен в последната седмица, след като от организатор на малобройни протести срещу прокуратурата, се преквалифицира в представляващ Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов за президент.

Диета без глад

“Ние си имаме кауза, която отстояваме – от „Правосъдие за всеки“, в продължение на близо седем години.

Тя е върховенството на правото, независимостта на съда, справедливостта, която трябва да се постигне и битката с корупцията по законовите механизми”, обясни във вторник в студиото на Нова телевизия Велислав Величков, мотивирайки издигането на Лозан Панов, като кандидат за държавен глава.

Оказва се, обаче, че от началото на 2021 г. Величков всеки месец гази именно законовите принципи, като отказва да си покрие задължителните здравни осигуровки. В качеството си на практикуващ адвокат, Величков е регистриран като самоосигуряващо се лице.

Според справка в сайта на Националната агенция за приходите, обаче, представляващият ИК на Лозан Панов е с „прекъснати здравноосигурителни права“ за месеците: февруари, март, април, май, юни, юли, август, а ако не си ги плати до края на другата седмица, и за септември.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението

Справка в сайта на НАП показва, че Велислав Величков не плаща здравните си осигуровки

От публикации на Величков във фейсбук се разбира, че по време на третата вълна на коронавируса у нас, той е бил инфектиран и дори се е наложило да получи лечение от усложненията в болница.

Това се е случило през месец май тази година, т.е. малко след като е спрял да плаща здравните си осигуровки. Още в началото на пандемията от коронавирус, властите обявиха, че лечение няма да се отказва на никого, без значение, дали е редовен платец или нарушител.

На 7 април, когато се отбелязва Световният ден на здравето, Велислав Величков благодари на медиците за грижите, които е получил.

Въпреки това, обаче, макар да е могъл да го направи многократно, през изминалата над половин година, адвокатът не е намерил за нужно да се издължи на здравното осигуряване.

Адвокат Велислав Величков в последните години се изживява като “последна инстанция”

Преди 25-години Велислав Величков изкара един мандат като депутат.

По време на премиерския мандат на Иван Костов, за кратко Величков е лидер на Младежкото СДС. По-късно се препитава като юрист в града под тепетата.

За да се появи отново в София през 2014 г., когато започва да организира протести срещу тогавашния обвинител №1. С няколко „професионални протестъри“, а в началото и с подкрепата на Христо Иванов – тогава правосъден министър, създават Инициатива „Правосъдие за всеки“, чиято активност съвпада с атаките на укриващия се в Белград Цветан Василев срещу прокуратурата, а по-късно и на други обвиняеми и подсъдими олигарси, повечето от които свързани с кръга „Капитал“.

Същите кръгове сега ползват „Правосъдие за всеки“, за да маскират кандидатурата за президент на Лозан Панов, не като партийна на ГМО-коалицията „Демократична България“, а като „гражданска“.

Последните години Велислав Величков се изживява като “последна инстанция” – иска оставки на премиер, закриване на спецправосъдието, ликвидиране на поста “главен прокурор”, махането на генералния директор на БНТ, залива с хейт всеки опонент на кръга “Капитал” и на укриващите се в чужбина подсъдими и обвиняеми олигарси.

Дано поне с парите, които ще изкара като представляващ Инициативния комитет на Лозан Панов, адвокатът Величков постъпи „почтено“ и си плати здравните осигуровки.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button