ПОСЛЕДНИ

Стефан Гамизов за кръчмарската мъка по време на смъртност и коронавирус

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Ще обясня, каква е тази кръчмарска мъка, да се работи по време, когато България оглави най-голямата смъртност от коронавирус в Европа, а заразата се вихри със страшна сила. Прането на пари е труден и скъп за клиента “бизнес”.

Ако переш сега пари например в Андора ще ти се наложи, ако са пари в брой да се разделиш с 25% от тях, а отделно да намериш някой да ти ги пренесе контрабандно там.

Затова ГЕРБ и ДПС толкова държат да са във властта, за са “ползват” дипломатически пратки до по-изгодни места за пране на пари.

Диета без глад

Но, санкциите на САЩ повишиха драматично рисковете пред основните мафиотски кланове в България свързани с ГЕРБ и ДПС. Основната причина да се прави всичко възможно да има плосък данък в България от 10% е прането на пари от криминална дейност.

От 40%-70% от парите от еврофондовете се крадат. Те лесно се “изпират” като просто плащат 10% данък печалба и после се експортират в чужбина с данък девидент, който е нищожен.

Не случайно точно този данък е много, много висок в Швейцария, за да предотврати точно тази схема. Но какво да правят с “кеша”, който е огромен от корупция, контрабанда и други престъпления? Една от основните им схеми за пране на пари е кръчмарството.

Просто “изчукват” мръсните пари на касовите апарати като стойността на “изчуканото” е колосална видно от статистиката, защото в стойността на сметката има уж закупени храни, напитки и работа, които никога не съществуват и не да продадени на реални клиенти, но вече и те са изпрани и могат да се продадат на дребно без документи.
И гледаш празно заведение, но на документи се пръска по шевовете от обороти.

Проверка по рама

Така срещу максимум 10% с добра организация от няколко хиляди кръчми в България, а реално не е 10%, а много по-малко, защото доставчиците на уж доставени продукти и напитки продават на черно уж продаденото, който участва изпира, колкото си иска пари, освен да ги крадат разбира се – 8 милиарда “инхаус”, както стана популярно трябва после да се изпират 70% от тях, например.

Игра на Богове -Възходът на падението

Много ефективна държавно покровителствена схема за пране на много, много пари в България от престъпен бизнес свързан с ГЕРБ и ДПС.

Затова и започнаха атаките срещу преброяването на населението и особенно срещу регистрацията с QR код в заведени или атакуват ваксинацията – пречи им да перат пари, защото ще се знае кой и колко хора са били в кръчмите.

Ще се окажем с най-много кръчми на глава на населението, а и отделно ще лъсне, колко мъртви души гласуват.

Така че, мафията иска българите да умират и да се заразяват, но на всяка цена прането на пари да продължава.

Това, че малка част от кръчмарите в България си имат просто бизнес не означава нищо. Те са малкото изключение на фона на перачите на пари за милиарди.

Стефан Гамизов

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button