Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Стефан Янев: Решенията в съюзите невинаги са правилни

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият министър на отбраната Стефан Янев записа видеообръщение, в което остро критикува управляващите партии. „Не винаги решенията, които се вземат в съюзни формати, са правилни за България“, заяви той по отношение на НАТО и ЕС. По негови думи тези „многостранни формати“ не следва да определят интересите на страната ни, а да бъдат единствено механизъм за реализирането им.

„От действията и решенията, които вземаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква. Перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра, защото поведението на основните политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези“, коментира Янев. Според него не се търсят работещи решения, а се генерират „краткосрочни политически дивиденти на базата на страданието на хората“. „Но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията. Те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечии интерес“, категоричен е Янев.

Бившият министър изтъкна, че отговорност на политическия ни елит е да защити адекватно националния ни интерес, който да гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани и да съхрани националната идентичност и държавността ни. „В разгара сме на криза. Криза, която вече сериозно размести пластовете в системата на международните отношения и е на път да промени нейната логика. Тя има потенциал да доведе до катастрофални последствия в много отношения – до хуманитарна катастрофа, но също до сериозни икономически, финансови и социални последици“, каза още Янев. В обръщението си той нито веднъж не конкретизира естеството на кризата – че се води война на територията на суверенна държава в Европа, каквато е Украйна. Не осъди действията на руския президент Владимир Путин.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button