Микроблейдинг
Русия

Столтенберг: По-добре Трета световна война, отколкото победата на Путин в Украйна

/NovinarBG.com/ Генералният секретар на НАТО в Мюнхен заяви, че победата на Русия в Украйна е по-опасна от ескалацията на въоръжения конфликт

Мюнхенската международна конференция по сигурността – това събитие си струваше да се измисли, ако вече не съществуваше. Всички тези представители на висшите власти на своите страни, събирайки се на тези сборища за „наши хора“, започват да се отпускат и да издрънкват това, което иначе биха предпочели да скрият в разумните си разсъждения.

Например генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг публично, и то не някъде в коридора между трапезарията и тоалетната, а от трибуната, по микрофона, каза нещо, което би подтикнало (ако вече не е подтикнало) повечето страни от света в шок и ужас.

– Някои се притесняват, че нашата подкрепа за Украйна може да доведе до риск от ескалация. Нека бъда ясен: няма опции без риск, но най-големият риск е Путин да спечели. Това ще направи света по-опасен, а нас по-уязвими. Затова подкрепата на Украйна е в нашите общи интереси за сигурността“, каза шефът на НАТО за баланса на рисковете.

Тоест разбирате ли за какво говори тоя предпенсионер (Йенс ще трябва да навърши 64 след месец)? Той казва, че е по-готов да изгори света в огъня на Третата световна война, само и само Путин да не победи в Украйна. Защото унищожаването на същата Полша, потъването на Великобритания, фунията с разтопена повърхност на мястото на Германия (а в случай на пълномащабна Трета световна война ще бъде така) за НАТО е по-малкото зло от победата на Русия.

Вероятно поради това, че в случай на победа на Русия въпросът за нов Договор за ненападение и гаранции за сигурност между нашата страна и НАТО отново ще стане актуален и в случая – и условията, поставени от Москва на 15 декември, 2021 г., сред които фиксирането на НАТО в границите от 1997 г. (ако не и от 1991 г.),

В Мюнхен има много силно чувство за единство на идеите и възгледите на Запада, нарастващо и открито усещане, че войната става екзистенциална не само за Украйна и Русия, но и за Европа“, потвърди Камил Гранд, помощник на Генералния секретар на НАТО Столтенберг.

В този фрагмент от речта на официалния ръководител на алианса, между другото, е отговорът на Столтенберг на въпроса как всъщност стоят нещата със Зеленски. Зарежете магиите си, че Путин вече загуби, че предстоящото настъпление на въоръжените сили на Украйна ще постави всичко на мястото си и Зеленски скоро ще си върне Крим и Донбас. Казват ви на бетонен английски, че рискът от победа на Путин е голям. И това е основният риск.

Столтенберг не можа да изтръгне нищо утешително и за Украйна.

Украйна няма да стане член на НАТО, докато не стане независима суверенна държава“, обясни той състоянието на нещата в тази област.

Е, тоест закла ги без нож, както се казва. Може би дори с лъжица. Вярно, няма да навреди на същия Столтенберг да обясни какво смятат в НАТО за признаци на суверенитет и независимост.

Отделно голямо здравейте на тези руски либерали и демократи, които плачат за живот, в който проблемите са се увеличили значително след налагането на санкции с началото на руския СВO.

– Санкциите срещу Русия в случай на конфликт в Украйна, от ЕС и Съединените щати започнаха да се разработват два месеца преди специалната операция, през декември 2021 г., – призна Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, по време на същата конференция в Мюнхен.

– Яа, яа, Урсула, дас ист фантастиш! Данке Шьон за честността!

Тоест ние им дадохме (Москва – на Запада) план за неутрализиране на заплахите, за осигуряване на стабилен мир и те веднага започнаха не да мислят какво се предлага и доколко може да се приеме, не да разработват свои варианти за компромис, а направо да подготвят санкции срещу Русия. Защото за тях присъствието на Русия, още повече силна, е само по себе си екзистенциална заплаха. И никаква Украйна не ги притеснява.

Мюнхенската конференция е някаква зона на напълно непредвидими взривове на честност.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button