ПОСЛЕДНИСВЯТ

Страх тресе Парламента! Вижте какви решетки сложиха от Промяната

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С железни решетки се сдобиха вратите на официалния вход на Народното събрание днес. Нововъведението допълва металните ограждения, които повече от две седмици опасват сградата на парламента.

Първа на подсигуряващите решетки реагира в социалните мрежи бившата председателка на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ. „Никога не съм си представяла, че един ден ще стигнем дотук. Българското Народно събрание осъмна с монтирани тежки метални врати. Почти като затвор!“, написа тя.  В някакъв смисъл трябваше да го предвидим, защото преди 2 години предупреждавахме, че който сее бесилки, ковчези и замеря демократично избрани институции с развалена риба, един ден това ще жъне – окован парламент, загрозен и настръхнал като партерен балкон от 90-те години, добави още тя.

Караянчева припомни, че демокрацията се брани чрез диалог и демократични процедури, а металните прегради никога не са водили до успокоение и обединение. Те са едновременно израз и източник единствено на гняв, допълва тя.

Бившата шефка на парламента припомня, че още след първите избори миналата година мнозинството върна депутатите в старата сграда на НС. „Модерната, стилна и европейска заседателна зала стои заключена. Доводът беше, че така опазваме традициите и символите на българския парламентаризъм. Е, как ще обясните този нов символ сега“, пита Караянчева.

Коментари

Коментара

loading…

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button