Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

Строго-секретната операция Лондон Бридж е активна: Кой ще наследи короната на Великобритания

Вижте какво повеляват кралските традиции

Преди година беше разкрит топ секретният план за действие при смъртта на британската кралица Елизабет Втора. Операцията, носеща кодовото име „Лондон Бридж”, беше пазена в тайна дълго време.

Според документите първият човек, който ще научи тъжната вест, извън кралското семейство, е министър-председателят. Той или тя ще е първият, който публично ще коментира новината. След това съобщението ще бъде разпространено сред членовете на кабинета, членовете на тайния съвет и високопоставени личности, включително и сред въоръжените сили, които ще изстрелят салюти в цялата страна часове по-късно. След това ще бъде разпратено официално съобщение до обществеността чрез медиите.

Следва спускане на знамената в Централен Лондон. Това трябва да стане максимум 10 минути след обявяването на смъртта на Елизабет Втора. Британският парламент и законодателните органи в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще прекъснат работата си. Премиерът ще трябва да проведе аудиенция с бъдещия крал. А Чарлз ще трябва да даде изявление пред нацията. По това време ще се проведе и служба в катедралата „Сейнт Пол”.

Официалният уебсайт на кралското семейство ще бъде в черно и ще съдържа кратко съобщение за тъжната новина. Сайтът на британското правителство трябва да постави черен банер в горната си част. Всички профили на ведомствата в социалните мрежи също ще съобщят новината и ще сменят профилните си снимки. Съдържание, което не е спешно, няма да може да се публикува.

Семейството на Елизабет II се събра в шотландската ѝ резиденция

В деня след смъртта на Елизабет Втора Съветът за присъединяване, който включва висши държавни фигури, ще се събере в двореца Сейнт Джеймс, за да провъзгласи Чарлз за нов крал. В 15:30 ч. премиерът и кабинетът ще проведат аудиенция с него. Два дни по-късно той ще се отправи на обиколка из Обединеното кралство.

Ако кралицата почине в Сандрингам, нейната резиденция в Норфолк, тялото ѝ ще бъде пренесено с кралски влак до гара Сейнт Панкрас в Лондон, където ковчегът й ще бъде посрещнат от премиера и министрите на кабинета. Ако тя намери смъртта си в имението в Балморал, ще бъде задействана операция „Еднорог”. Това означава, че тленните ѝ останки ще бъдат транспортирани до Лондон с кралски влак, ако е възможно. Ако не, ще се задейства операция „Прекъсване”, което означава, че ковчегът ще бъде прехвърлен със самолет.

Бъкингамският дворец отмени смяната на караула

Пет дни след новината за кончината на Елизабет Втора ще се проведе шествието от Бъкингамския дворец до Уестминстърския дворец по церемониален маршрут през Лондон. След пристигането на ковчега ще се проведе служба в Уестминстър Хол. Ковчегът на кралицата ще бъде положен в Уестминстърския дворец в продължение на три дни, за да могат поданиците ѝ да се сбогуват с нея. Залата ще бъде отворена 23 часа в денонощието.

Държавното погребение ще се проведе в Уестминстърското абатство 10 дни след смъртта й. Около обяд цялата страна ще замлъкне за две минути, отдавайки почит на кралицата. Шествия ще се проведат в цял Лондон. В параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор ще има служба, а кралицата ще бъде погребана в Мемориалния параклис на крал Джордж VI, до любимия си принц Филип.

Още новини

Back to top button