ОБЩЕСТВОУ Нас

Сутрешна сводка: Резников обяви плана за превземането на Крим, а Рогозин стана командир на “Царските вълци“ на фронта в Украйна

Министърът на отбраната Алексий Резников смята, че Украйна може да върне временно окупирания Крим без бойни действия. Той каза това в интервю за Ройтерс.

Според него Крим в крайна сметка ще се върне под контрола на Украйна без бойни действия.

Той отбеляза, че може би това ще се случи в резултат на вътрешна борба в Русия, пише ЛIГА.

НОВИНИ.

Резников считает, что Украина вернет Крым без боя. Возможно, в результате кризиса в России - Фото

Министърът каза още, че когато въоръжените сили на Украйна навлязат в Днепър на десния бряг в Херсонска област, пак няма да могат да ударят окупирания полуостров с HIMARS и други оръжия.

Наскоро министърът на външните работи Дмитро Кулеба каза, че Крим не трябва да бъде изтъкван по въпроса за освобождаването на временно окупираните територии, тъй като той не се различава от другите окупирани региони на Украйна.

На 25 октомври президентът Володимир Зеленски каза, че няма да е лесно да се реинтегрира Крим, който Русия окупира през 2014 г. и оттогава е прочистен.

Кримският мост ще бъде напълно възстановен едва до септември 2023 г., което ще подкопае логистиката на руските окупатори в Южна Украйна и ще усложни опитите на Кремъл да „нарисува картина на военен успех“, съобщиха от британското разузнаване.

Бившият шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин каза, че в зоната за специални операции ръководи инспекторската група от военни съветници „Царски вълци“. Звеното работи на доброволни начала.

„Създадохме инспекционна група „Царски вълци“, която се състои от опитни военни съветници и експерти с богат военен опит. Нейната основна задача е военно-техническата поддръжка на подразделенията на ДНР и ЛНР, които участват в бойните действия в рамките на специална военна операция. В момента групата активно работи в зоната на НВО под мое пряко ръководство“, цитираха Рогозин чуждестранните медии.

<img alt="

Дмитрий Рогозин в зоне спецоперации. Фото Телеграм-канал РОГОZИН

“ src=“https://static.life.ru/publications/2022/11/11/999088758470.9581-900x.jpeg“ style=“height: 441px; width: 800px;“ />

Според него името „Царски вълци“ идва от руските доброволчески отряди, създадени в Югославия през ноември 1992 г. Самият Рогозин е бил член на такъв отряд в миналото по време на конфликтите в Приднестровието и Босна.

Агенциите припомнят, че Дмитрий Рогозин напусна поста генерален директор на Роскосмос още през юли и оттогава е в зоната на „специалната операция“. Бившият шеф на Роскосмос взе позивната Космос. По-късно обаче, изглежда, го промени на Сармат. По-рано Рогозин каза, че е пристигнал в Донецката народна република с хуманитарна цел, за да предаде лично помощ на руските бойци.

Украинците се опитват да атакуват в три посоки, руската армия отвърна на удара. Въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват руски позиции в три посоки, руската армия атакува вражески части. Противникът претърпя значителни загуби, съобщават чужди агенции.

В купянското направление три ротни тактически групи от Въоръжените сили на Украйна направиха неуспешни опити да започнат настъпление от районите на населеното място. Ягодное, Кисловка и Владимировка, Харковска област.

В резултат на огневото поражение противникът е спрян и изхвърлен на първоначалните си позиции.

Враг пытался атаковать на трёх направлениях, Армия России нанесла ответные удары | Русская весна

Унищожени са над 120 украински военнослужещи, два танка, три бойни машини на пехотата, два бронетранспортьора и пет автомобила.

В Краснолиманско направление активните действия на подразделенията на руските войски и превантивният артилерийски огън осуетиха атаката на две мотострелкови роти на Въоръжените сили на Украйна, подсилени от полски наемници, в посока н. Селата Червонопоповка и Площанка на Луганската народна република.

Загубите на противника възлизат на 90 убити и ранени украински военнослужещи и наемници, една бойна бронирана машина.

В южно-донецко направление опитите на мотострелковите роти на Въоръжените сили на Украйна да контраатакуват в посока  Сладка Донецка народна република.

Артилерията и армейската авиация са унищожили повече от 65 украински военнослужещи, един танк и четири бойни бронирани машини.

Още новини

Back to top button