Криминални Новини

Свърши пандемията: Ало бандити измъкнаха 10 бона и злато от пенсионер!

Досъдебно производство за измама е образувано в РУ-Крумовград, след като 78-годишен предал на телефонни измамници 10 000 лв. и 3 златни монети, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Измамниците действали по класическа схема – първо съобщили, че член на семейството се нуждае от операция и е необходимо заплащане. Веднага след това се обадил „следовател“, за да уведоми, че това е измамен сценарий и очаква помощ за задържане на престъпниците в полицейска операция, която тече в момента.

Накрая пристигнал мъж, който да прибере парите. След сигнал в РУ-Крумовград незабавно са били предприети заградителни и издирвателни действия за установяване на извършителите, предава 24родопи.

Полицията отново напомня на гражданите по никакъв повод да не предават пари и ценности на непознати, защото с такива сценарии действат измамниците.

Препоръката към жителите на областта е да не се поддават на никакви увещания, да се свържат с близките си и да подадат сигнал на тел.112 или в най-близкото полицейско управление. Това е първата телефонна измама в областта през тази година. В предходните две години – 2021 г. и 2020 г., на територията на ОДМВР-Кърджали няма извършени такива престъпления.

Още новини

Back to top button