Криминални Новини

Светлозар, който намушка 5 пъти гаджето на бившата си, може да лежи до 20 г.

31-годишният Светлозар Събчев, който намушка новото гадже на бившата си приятелка след скандал в офис на „Комнет“ в жк. „Меден рудник“ навръх Гергьовден т.г., може да лежи до 20 години зад решетките, въпреки че е действал в момент на афект и неизбежна отбрана.

Кървавата драма се разигра на 6 май, около 19 часа, когато Светлозар, който е служител в същата компания, отишъл до офиса на „Комнет“ в блок 139 в жк. „Меден рудник“, за да си плати интернета. Тогава на смяна била бившата му приятелка Теодора. Двамата се заприказвали, в един момент в обекта влязъл новият й партньор – 43-годишният Кирил Василев от село Дебелт.

Между двамата мъже избухнала словесна битка, която секунди след това прераснала в бой. Кирил започнал да души Светлозар, а той пък, за да се защити извадил джобното си ножче и започнал да ръга опонента си, като му нанесъл 5 порезни рани – четири в областта на гърба и една в областта на ключицата. Светлозар е открит от дошлите на място полицаи в тоалетната на офиса с прорезна рана на показалеца на дясната ръка.

В съдебната зала днес по време на делото стана ясно, че това не е първата свада между двамата мъже. Предната вечер, на 5 май, бившият и настоящият отново имали скандал. Светлозар бил в апартамента на Теодора в жк. „Меден рудник“, когато на вратата позвънил Кирил. Двамата се скарали и дори се сбили. На място е бил извикан полицейски патрул, който е потушил страстите, но явно не е било достатъчно.

Оказа се още, че Кирил Василев притежавал газов пистолет, който обаче не бил регистриран, защото, по думите на 43-годишния мъж, не му останало време, понеже бил болен. Днес той бе конституиран като частен обвинител.

Едни от най-добрите бургаски адвокати защитават Светлозар, който се явява „жертва на обстоятелствата“, въпреки че признава действията си. Адвокат Веселина Василева и Станко Кралев искат Теодора да бъде разпитана пред съдебния състав, тъй като тя явно е ябълката на раздора в любовния триъгълник.

Защитниците поискаха на скамейката да застане и Кирил Василев, за да разкаже какво точно се е случило на Гергьовден в офиса на „Комнет“, предава Флагман.

Припомняме още, че обвинението е квалифицирано по чл.115 за умишлено убийство, чиято присъда е до 20 години затвор.

Още новини

Back to top button