ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Свиленски хвърли бомба: Чувам ги какво си говорят по кулоарите! А ако утре Борисов стане президент, а Радев премиер…

Не е ясно какво се отменя. Така или иначе тази забрана падаше утре – какъв беше този проект, какво казваше и на кого го казваше? Прехвърля се отговорност от правителството, след като е взело решение с грешни аргументи и числа. Не се губи ДДС, не се губи нищо. Това заяви Георги Свиленски от БСП пред bTV.

„Не знам кой ги съобщава тия неща и на каква база, но когато се изнася няма ДДС. Никаква щета няма да нанесе на бюджета. Министърът на земеделието каза четири пъти, че тази забрана трябва да остане. Неясни позиции, неясно формулиране, гласуване под стой и от утре българските зърнопроизводители ще бъдат неконкурентни“, посочи той. 

„Никакви цени не са се повишили и нищо няма да се понижи. Това са неверни факти. Подкрепа се емоционално Украйна и нищо повече. Даже не знам дали изобщо им помагаме. Да отиде Тагарев и да репортува. Лицемерно е поведението на българските управляващи. Защо благодари Зеленски, не мога да ви отговоря, но мога да ви кажа, че 90% от парламента се занимава със Зеленски, оръжия и зърно и нищо с българските граждани. Два парламентарни дни няма нито един приет закон. Разпределяне по комисии, решение за ваканция и падане на забрана – с това се занимава два дни. Понеже нищо не свършихме, ще излезем и в месец ваканция“, каза още Свиленски. 

Според него правителството няма да успее да събере достатъчно голяма подкрепа за промяна в Конституцията. 

„Нали направиха правосъдната реформа и смениха Гешев тези, където го назначиха. Говорят за независими членове на ВСС. Те и тия бяха независими – сутринта гласуваха едно, вечерта се отказаха. Конституцията няма да им реши проблема“, категоричен бе той. 

Свиленски смята, че Конституцията е мъглата, зад която се крият порочните законодателства на правителството. 

„Аз слушам как си говорят за фирми, които могат да участват, които не могат. Кой да усвоява и кой не. За това става въпрос – постове, поръчки и власт“, разкри той. 

Свиленски коментира и промените, които ПП-ДБ готвят спрямо правомощията на президента. 

„Утре друг ще е президент. Ми ако дойде в парламента, какво правим? Представете си след 5 години Радев идва в парламента, а Борисов става президент, какво правим. Какво общо имат военното и цивилното разузнаване, че да се сливат? Нека кажат, че не им харесва някой началник и да ги сменят“, каза народният представител от БСП.

Още новини

Back to top button