Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
Криминални Новини

Тарикатът-„дипломат“ Полихрон от Поморие остава в килията

Бургаският апелативен съд потвърди наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ на помориеца Полихрон Луков, издирван с Европейска заповед за арест (ЕЗА) от съдебните власти в Австрия.

В заповедта е посочено, че българинът е търсен за разследване във връзка с извършване на две престъпления – предаване на фалшиви особено защитени документи и професионална измама в голям размер, наказуеми с лишаване от свобода за срок до десет години.

Луков бе задържан на яхта в Поморие при спецоперация на полицията.

В европейската заповед за арест се твърди, че българският гражданин е предоставил фалшиви дипломатически паспорти на девет лица, чрез невярното твърдение, че той е посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис (островна държава в Северна Америка) и може да им присъди дипломатически статут и да им издаде задгранични паспорти, автомобилни регистрационни номера и т.н. По този начин ги склонил към действия, които са ги ощетили с общо 334 000 евро.

В постановеното определение въззивният състав подчертава, че в това производство съдът се произнася единствено и само по подходящата мярка за неотклонение, която да обезпечи присъствието на исканото лице по време на провеждане на съдебното производство за разглеждане на Европейската заповед за арест.

Апелативните съдии намират за правилна преценката, че на този етап доказателствата са достатъчни, за да обосноват съществуваща реална опасност към този момент Полихрон Луков да укрие доказателства, за да попречи на разследването, както и да се укрие, ако не бъде задържан.

Защитата на Луков заяви, че той се ползва с дипломатически имунитет, но магистратите отговориха, че по делото не са представени доказателства от страните в тази насока.

В съдебната зала стана ясно още, че здравословното състояние на помориеца е влошено – той страдал от диабет, имал гангрена на крака. Въпреки това магистрати го оставиха в ареста.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button