ЗДРАВЕ

Тези две рецепти за безсъние действат по-добре от най-скъпите сънотворни

В днешното забързано ежедневие липсата на сън е един от най-големите проблеми. Освен това заради многото задачи и проблеми, които занимават съзнанието ни, дори когато дойде време за лягане, мисията да заспим веднага, се оказва доста трудна.

Мнозина от нас, в стремежа си да си осигурят няколко часа сън, посягат към медикаменти. Проблемът при тях обаче е, че човек лесно може да се пристрасти.

Така вместо  да си помогне, всъщност си вреди.

Предлагаме ви обаче, ако страдате от безсъние, да оставите таблетките настрани и вместо тях да пробвате две естествени рецепти. Те ще успокояват тялото ви и така ще ви помагат да заспит.

Рецепта с пасифлора

Пасифлора е растение, което ни помага да се отпуснем и по-лесно да заспим. Препоръчва се да се консумира, когато сте нервни или прекалено уморени от работа. За да има пасифлора ползи за вашето тяло, се препоръчва да се приготвя чай от нея. Отварата трябва да се приема всяка вечер преди сън.

Необходими продукти:
1 чаена лъжичка пасифлора
1 чаша вода

Начин на приготвяне: 

Поставете необходимото количество пасифлора в тенджера, добавете вода и се вари така 5 минути.
След това махнете от огъня и след 5 минути да се прецеди. Най-добре е да се пие чаят горещ..
Ако желаете, може да подсладите напитката с малко пчелен мед или стевия.

Народни средства за лечение на папиломи

2. Хмел

В случай на лека или епизодична инсомния (например, преди важни събития като изпит, празници или сватби) се препоръчва да се използва хмел.

Хмелът има редица полезни свойства. Използването на хмел става по различни начини. Например, напълнете с изсушен хмел торбичка и я поставете под възглавницата. От друга страна, може да приготвите отвара от хмела. Сега ще научите как да го направите.

Необходими продукти:

1 супена лъжица хмел
1 чаша вода

Начин на приготвяне:
Налейте в съд определено количество вода и добавете хмела.
Нека да заври и оставете още за 10 минути.
Веднага след като изтече определеното време, махнете от огъня, оставете напитката за 5 минути, преди да я прецедите. Пийте тази отвара, от когато се нуждаете. Може да си сложите и малко мед, за по-добър вкус./  и във Фейсбук

Още новини

Back to top button