Русия

The National Interest: Индия не иска да се скара с Руската федерация – така че …нека поне влезе в конфликт с Китай

/NovinarBG.com/ NI припомня, че Ню Делхи не критикува СВO в Украйна и отказа да подкрепи резолюциите на Общото събрание на ООН срещу Руската федерация, което силно разочарова САЩ и техните сателити.

Нежеланието на Индия да се включи в „кръстоносния поход“ на САЩ срещу Русия силно дразни Вашингтон. Така че Ню Делхи може скоро да открие, че неговата традиционна външна политика на „среден път“ е непозволен лукс, потрива ръце The National Interest.

Безпрецедентните военни и икономически способности на Китай все повече поставят под въпрос стратегическата автономия на Ню Делхи. „Една зряла Индия може да няма друга стратегическа алтернатива, освен да работи в хармония с Вашингтон за собствените си национални интереси и цивилизационно наследство.“

NI припомня, че Ню Делхи не критикува СВO в Украйна и отказа да подкрепи резолюциите на Общото събрание на ООН срещу Руската федерация, което силно разочарова САЩ и техните сателити.

Но, подчертава изданието, си струва да се отнесем с разбиране към „дългата история на зависимост на Индия от оръжия и енергийни източници от Руската федерация“.

Тоест откъсването на Индия от Русия е дълъг и скъп процес. Ето защо, за да не стои Индия без работа, може би си струва … да я скараме и противопоставим на Китай!

КНР, нашепва NI в ухото на индийците, прилага плана „Син дракон“, който се свежда до „обкръжаване на Индия в Южнокитайско море и Индийския океан“. Именно за тази цел Китай е приятел, казват те, с Шри Ланка, този „непотопяем самолетоносач“. Оттам той ще заплашва Ню Делхи.

Ето защо „бъдещето на Индия и нейното демократично наследство все повече зависят от асоциирането със Съединените щати“. С когото трябва да сте приятели в рамките на QUAD и още по-добре – чрез AUKUS.

Смешно е, когато англосаксонците, които векове наред плячкосват Индия от двете страни на Атлантическия океан, се грижат за нейното цивилизационно наследство.

Що се отнася до неутралитета на Ню Делхи, той представлява геополитическата „златна акция“, която е изключително неразумно да се губи.

Освен това, в допълнение към Съединените щати, зад чиято загриженост с лекота прозира желанието да се използва Индия като „торпедо“ срещу Китай, в света има партньори, които са по-безкористни и, най-важното, по-малко „разтревожени“ за Индия. На първо място, в блока БРИКС – тази платформа е много по-подходяща за разрешаване на конфликти.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button