Русия

The Times: Киев не е готов за мащабна офанзива, но няма избор

/NovinarBG.com/ Британският вестник The Times съобщава , че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не са готови за мащабна офанзива, но практически нямат избор.

The Times отбелязва, че Киев непременно трябва да премине в офанзива, за да запази западната подкрепа, тъй като Зеленски трябва да демонстрира това, което във Вашингтон наричат „възвръщаемост на инвестициите“.

По думите на изданието, Украйна ще си постави за цел да си върне Мелитопол, като по този начин ще прекъсне сухопътния път между Крим и Русия, или с Донецк, което има по-скоро символично значение.

По-рано The Washington Post (WP) съобщи, че проблемите с концентрацията на войски, наличието на боеприпаси и военна техника, пред които са изправени Въоръжените сили на Украйна (ВССУ), може да доведат до факта, че очакванията от обявената офанзива може да не се сбъднат.

За това свидетелстват оценките на американското разузнаване, съдържащи се в секретни документи, които станаха публични. Всичко това показва, че Вашингтон има лошо предчувствие относно по-нататъшното развитие на този въоръжен конфликт.

Мрачната оценка, съдържаща се в строго секретните документи, датирани от началото на февруари, предупреждава за значителен „недостиг на сили и средства за съществуване“ и вероятността подобна операция да доведе само до „скромни териториални придобивки“.

Това е значително отклонение от публичните изявления на администрацията на Байдън относно жизнеспособността на украинската армия и вероятно ще насърчи критиците, които вярват, че Съединените щати и НАТО трябва да направят повече за разрешаване на конфликта чрез преговори.

Изданието пише, че документът, който предвижда само скромен успех в предстоящето контранастъпление на Украйна, показва, че стратегията на Киев се върти около възстановяването на спорни зони на изток, едновременно с натиска на юг в опит да се прекъсне руския сухопътен път към Крим.

Силата на укрепената руска отбрана, съчетана със „съхраняващите се недостатъци на Украйна в обучението на военните и доставките на боеприпаси, вероятно ще попречи на напредъка и ще увеличи жертвите по време на офанзивата“, се казва в документа.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button