Криминални Новини

Тираджия скри валута за 451 757 лева под бронята на камион

Контрабанден опит за пренасяне на 230 960 евро е предотвратен на ГКПП Капитан Андреево. Срещу 57-годишен шофьор на тир от Турция е повдигнато обвинение, съобщиха от Районна прокуратура – Хасково.

Камионът се подредил на изхода от нашия пункт към съседния Къпъкуле на 24 април. Тираджията представил редовни документи за превозваната стока – лекарствени препарати от Нидерландия. По метода „анализ на риска“ инспекторите от дежурната митническа смяна отклонили товарния автомобил за щателен контрол.

При проверката били открити пачките с евро. Купюрите с номинал 10, 20, 50, 100, 200 и 500 евро били надиплени в два пакета, скрити чрез прикрепване към метална греда, разположена непосредствено зад предната броня на влекача. Намерената недекларирана валута е с обща българска равностойност от 451 757 лева, уточниха от държавното обвинение.

„57-годишният турски гражданин е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая магистрат, по чиито указания по случая работи разследващ митнически инспектор. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Териториалното ни отделение в Свиленград“, коментираха от Районната прокуратура в Хасково.

Още новини

Back to top button