Криминални Новини

Трагедия! 43-годишна учителка загина при катастрофа в Белоградчишко

Жена на 43 години загина при катастрофа в Белоградчишко. Инцидентът на станал вчера около 07:45 ч. на пътя махала „Фалковец“ в посока село Боровица, община Белоградчик, съобщават от Областната дирекция на МВР-Видин.

Лек автомобил „Ауди А3“ с видинска регистрация се е блъснал странично с дясната част в крайпътно дърво. Вследствие на произшествието на място е загинала 43-годишната пътничка. По случая в Районно управление-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Загиналата жена е Юлия Недялкова, учителка по биология и химия в основно училище „Проф. Михаил Димитров“ в село Чупрене, коментира пред БТА директорът на училището Захари Захариев. Днес на видинското гробище погребаха младата жена. Автомобилът е бил управляван от нейна колежка, с която са пътували от Видин за работа към училището, казаха техни колеги.

С този случай общо загиналите при катастрофи във Видинско от началото на годината до днес са четирима-две жени и двама мъже. От тях – двете загинали жени са пътували в катастрофиралите автомобили, един от загиналите мъже е бил водач на автомобил и един е бил пешеходец, казаха за БТА от пресцентъра на ОД на МВР-Видин. От 1 януари до 18 ноември 2022 г. на територията на област Видин са регистрирани 376 пътнотранспортни произшествия (ПТП) – от тях 81 тежки, с четири жертви и 109 ранени, уточниха от ОД на МВР. През 2021 г. по пътищата в област Видин катастрофите са били 397 с 6 жертви и 86 ранени, през 2020 г в региона са станали 338 ПТП-та с 14 жертви и 124 ранени.

На 20 ноември във всички храмове на Видинска област ще се отслужи панихида и споменат имената на четиримата загинали при катастрофи от началото на годината в региона. Областната дирекция на МВР-Видин е изпратила имената им във Видинската света митрополия, за да бъдат споменати, съгласно църковните канони, при службите в храмовете в третата неделя на месец ноември, когато се отбелязва Световният ден на жертвите от пътнотранспортни произшествия, посочват от пресслужбата на полицията.

Още новини

Back to top button