Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Трагедия: Един от най-добрите лекари на България почина едва на 32 г.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България загуби един от добрите си медици – младият д-р Радислав Наков. 32-годишният лекар наскоро беше избран отново в Управителния съвет на Европейското обединение по гастроентерология и през следващите 4 години д-р Наков трябваше отговаря за равенствата и разнообразието между гастроентеролозите в Европа.

През последните 3 години Радислав Наков също беше част от ръководството на UEG, но работата му бе съсредоточено в друг ресор – той отговаряше за младите лекари и продължаващото медицинско обучение в Европа.

Новината съкруши голяма част от специалистите в лекарските среди, тъй като един от уникалните ни специалисти, помогнал на толкова много хора, не успя да спечели битката с рака – той почина от клетъчен лимфом.

Един от първите, който съобщи новината и изказа съболезнования, беше бившият здравен министър Костадин Ангелов, който публикува снимка на Ради Наков и написа във Фейсбук: „Почивай в мир, Radislav Nakov! Все ми се искаше да повярвам, че ти ще победиш!“

Той стана известен и с още нещо, освен със знанията и уменията си – миналата година осъди Медицинския университет в София. Сагата на д-р Радислав Наков започва, когато е отхвърлен от асистентското място в катедрата по „Гастроентерология“. Съдът обаче обяви решението на учебното заведение за невалидно и нищожно.

32-годишният Радислав е женен за Радина Накова.

Наков е и голям привърженик на футбола и в частност на италианския Интер, който миналия сезон спечели безапелационно Скудетото на Апенините.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button