Микроблейдинг
Криминални Новини

Трагедията със задушено момче в кола край Шумен – след празника за ЧРД на момичето

Най-малко един час е работила на място колата в Шуменско, в която беше открит мъртъв 19-годишен младеж, а негова спътничка, 14-годишно момиче, е в реанимацията на шуменската болница. Пострадалото девойче е имало рожден ден преди трагедията.

Жители на село Друмево забелязали в центъра лек автомобил, който бил паркиран дълго време с включен двигател. Проверили купето и видели вътре двамата младежи в безсъзнание. Бързо ги откарали с лични автомобили в шуменската болница.

„От магазина казал човек някой да отиде да я види колата, че от час работи. Отиват хора и виждат двамата на седалката в тежко положение“, каза Ивелин Иванов.

„И аз не знам какво да мисля, добро момче беше“, каза местен жител.

В спешното отделение е констатирана смъртта на 19-годишното момче, а 14-годишното момиче е настанено в тежко състояние в интензивното отделение. Причините за инцидента се изясняват, но вероятно става въпрос за задушаване, вследствие на изгорели от автомобила газове. „Той вчера ходи да поправя колата, имаше проблем в ауспуха на колата и до колкото знам, не е успял да я поправи и нещо някакъв газ, изгорял газ, не се усеща, не се разбира и снощи били някъде на рожден ден май, момичето е имало рожден ден“, съобщи Октай Мехмед.

Медиците от шуменската болница успяват да стабилизират момичето, което в момента е на апаратно дишане. Тепърва ще стане ясно как се е стигнало до инцидента. Назначената аутопсия ще даде отговор на въпроса за причините за смъртта на 19-годишния младеж.

Още новини

Back to top button