ПОСЛЕДНИ

Транспортен бос продава имението си за 3 млн. лева

Транспортният бос Ваньо Алексиев е решил да се прости с имението си в с. Рибарица. Богаташът е обявил за продан баровския имот и иска колосалната сума от 1,5 млн. евро или около 3 млн. лева.

Имението, което се намира в Стара планина, е наистина впечатляващо. То е в непосредствена близост до Етрополе – само на 120 км от София. Къщата е построена през 2012 г. Мястото е все още девствено и незастроено, което го прави идеално за богаташи, които търсят спокойствие от натовареното си ежедневие.

Имотът е разположен върху собствен парк от 15 000 кв. метра и разполага дори с конюшня. Къщата е на 3 етажа с 4 спални и обща площ 568 кв. метра. На ниво партер се намира голям гараж с възможност за паркиране на 3 автомобила, котелно и складово помещение. На следващото ниво има дневна, кухня, трапезария, кинозала, джакузи, сауна и всевъзможни екстри. Площта на този етаж е 310 кв.м. На следващия етаж ще намерите спалня, дрешник, баня, килер, тераса, кабинет, емпоре, втора спалня, баня, спалня и тераса. Застроената площ на този етаж е 258.62 кв.м. Отделно от къщата се намира стопанската сграда, която се състои от канцелария, конюшня, предверие и склад.

На парцела, който е около 15 декара, има просторен двор с басейн и външен бар. В дъното е построена конюшня с 6 клетки и две допълнителни помещения. Зад нея се намира и другият вход на имота, който също позволява достъп на автомобил. Общата площ на басейна и конюшнята е 249 квадрата.

Репортер  установи на място, че имението се поддържа ежедневно от градинар, почистващ персонал и има охрана, която пази от любопитни погледи, както и постоянно видео наблюдение. Целият парцел е ограден с висока метална ограда.

Само до преди 2 години бизнесменът прекарваше цяло лято в с. Рибарица, но си построи къща в Бистрица, и вече обитава само нея. Едва ли кризата е причината Алексиев да продава апетитния имот, по-скоро вече почти не ходи в Рибарица и заради това е решил да се лиши от огромното имение, което гълта значителна сума само за поддръжка.

Припомняме, че преди няколко месеца милионерът продаде и автомобила си „Бугати Широн“ за около 3 милиона евро. Преди 3 години собственикът на транспортната компаня „Биомет” сам се похвали в инстаграм, че си е купил една от най-скъпите серийни коли в света. Тогава се твърдеше, че автомобилът, от който са произведени 500 бройки в лимитирана серия, е купен за 5 млн. лева. Ваньо Алексиев търсеше купувач на лъскавата кола повече от половин година, а коронарирусът допълнително утежни намирането на желаещ, който по време на пандемия да брои близо 6 млн. лева. Новият купувач на возилото не е българин.

В България собственик на автомобил „Бугати” е и Румен Гайтански – Вълка. Още преди десетилетие той брои крупната сума от $1,3 милиона, за да притежава модела „Вейрон”. В милионерските среди се чудят каква ли е причината Ваньо Алексиев да е на вълна продажби. Едва ли го е закъсал финансово, защото фирмата му притежава над 200 автобуси и камиони, а за него работят над 650 души. Офисите на „Биомет” са из цяла България, а покрай коронавируса транспортният бизнес процъфтява. Освен с транспорт, Ваньо Алексиев се занимава и със соларни паркове.

lupa.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button