Микроблейдинг
Русия

Трябва да се намери кой е отговорен за разрушаването на „Северен поток“, за да бъдат предотвратени подобни бъдещи инциденти

/NovinarBG.com/ По искане на Русия, на 21 февруари Съветът за сигурност на ООН проведе открито заседание на тема експлозията на газопровода „Северен поток“ през септември миналата година. Китайският представител заяви, че е необходимо да се проведе основно разследване за причините на експлозиите и да се потърси отговорност за щетите, за да бъдат предотвратени бъдещи подобни инциденти.

Китайският постоянен представител в ООН Джан Дзюн заяви, че газопроводът „Северен поток“ е основна транснационална инфраструктура и важен проект за транспорт на енергия. Газопроводът беше разрушен през септември миналата година, което имаше голямо негативно въздействие върху глобалния енергиен пазар и екологичната среда. ООН като най-авторитетната и представителна международна организация трябва да играе положителна и конструктивна роля в разследванията и гарантирането на сигурността на транснационалната инфраструктура. Китай приветства проекторезолюцията на Русия в Съвета за сигурност, и счита, че е от голямо значение да се разреши разследване за унищожаването на газопровода „Северен поток“.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button