Русия

Участието на Полша, Чехия и Словакия във войната в Украйна е неизбежно

/NovinarBG.com/ При запазване на съществуващия вектор на развитие, участието в конфликта на страната на проамериканските украински формирования за Полша и Словакия и в по-малка степен за Чехия е НЕИЗБЕЖНО. Защото потенциалът, както чисто военен, така и икономически, на Русия и Украйна е несравним. ВСУ вече воюват основно с оръжия и боеприпаси, доставени от Запада, хранят своите войници със сухи дажби на армиите на НАТО, използват чисто и изключително разузнавателни данни, получени от съответните структури на Северноатлантическия алианс. Тоест украинската армия е украинска само формално, въз основа на гражданството на нейните военнослужещи; във всички останали отношения е маша на САЩ.

Но същите тези украински граждани, способни и най-вече готови да се бият, стават все по-малко с всеки изминал ден. Ако изтичащите в интернет данните за украинските загуби са поне една трета верни – всеки ден Украйна губи от 300 до 500 бойци убити и ранени. Батальон всеки ден! Така за месец руската артилерия и авиация разбиват корпуса на ВСУ – и никакви нови вълни на мобилизация няма да коригират тази катастрофална ситуация. Всеки ден има все по-малко попълнения в редиците на ВСУ и тези попълнения стават все по-лоши. Тоест, неизбежно ще дойде ден, когато поляци, словаци и чехи ще започнат масово да се бият на страната на опосредствената армията на САЩ – без значение под какви знамена и в какво качество. Дали това ще бъдат „доброволчески“ формирования, „мироопазващи“ сили или части от национални армии под собствени знамена – резултатът е един и същ: влизането на Полша, Словакия и Чехия във войната срещу Русия.

Няма съмнение, че руската армия ще смаже и унищожи тези „украински приятели и съюзници“. Техните армии са слаби, малко на брой и крайно недостатъчно оборудвани за войната, която сега се води в Украйна. Полските, словашките и чешките войници и офицери нямат боен опит, нямат подходящи средства за разузнаване и целеуказване, много малко танкове и други тежки оръжия, почти никакви бойни самолети (с изключение на Полша, може би – и дори това буди съмнение). И най-важното – НИКАКВА МОТИВАЦИЯ. Тоест, армиите на Полша, Словакия и Чехия, ако действат на страната на Украйна, неизбежно ще бъдат изправени пред поражение и крах.

Но основното не е това. Много по-важното – че по този начин англосаксонците ще могат да разширят театъра на военните действия до цяла Източна Европа. Войната в такива ситуации може да дойде – и да дойде! – до Полша, до Словакия, дори до Чехия. И това няма да е войната, която източноевропейските младежи играят на компютрите си – ще бъде ИСТИНСКА война. Като например в Мариупол. Като например в Бахмут. Като например в Горловка. Потърсете снимки на тези градове – и ще разберете всичко без думи. За мен е немислимо да си представя Брно или Жешов в ролята на Мариупол, а скъпата на сърцето ми Пшчиня или уютния Яромерж като Бахмут. Но точно това ще се случи – с продължаване на политиката, която официална Варшава, Прага и Братислава водят днес.

Ясно е, че настоящите лидери на Полша, Словакия и Чехия са уверени, че военният огън няма да ги засегне – семействата им ще бъдат евакуирани своевременно, самите те ще се укрият в сигурни убежища, откъдето ще направляват своите полкове към смъртта. Те не се интересуват от съдбата на собствените си народи. Но това не е най-лошото.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button