Криминални Новини

Учителка от горящия автобус: Бяхме четирима и на косъм от трагедия

Четирима души оцеляха по чудо в пламналия край Клисура автобус. Те били единствените пътници, които останали по дългия маршрут на рейса от Карлово до подбалканското градче.

На втората седалка отдясно била Веселина Георгиева, ресурсен учител в няколко карловски училища. През една-две седалки зад нея били ученичката Моника и едно семейство от същия град.

Беше малко преди 16.00 часа след като автобусът се отклони от Подбалканския път и пое към Клисура. Точно тогава усетих мирис на феродо, разказа Веселина. Аз съм дъщеря на професионален шофьор и съм много чувствителна към всяка промяна по време на път, затова се притесних и се обърнах назад, откъдето идваше неприятният и опасен мирис, обясни тя.

Веселина споделила моментално опасенията си, че автобусът гори и с шофьора, и със семейството зад нея. Само за няколко секунди обаче рейсът се напълнил с гъст и задушлив дим.

Шофьорът спря, ние изхвърчахме, а аз веднага призовах момичето и семейство да се дръпнем надалече. Беше ме страх, че автобусът ще гръмне, разказа още Веселина.

На шосето до димящия автобус спрели няколко коли и ученическият рейс, който по това време тръгвал от Клисура към Карлово. Някои от шофьорите извадили пожарогасители.

Поколебах се дали да звъня на тел. 112, но разбрах, че някой вече се е обадил и заедно с ученичката и семейството си тръгнахме, сподели Веселина.

Тогава бях под силен стрес и сякаш не усещах страх, просто искахме да се спасим, допълни тя. Но сега като си помисля, тръпки ме побиват. Бяхме на косъм от трагедия. А като си помисля, че през този месец това е вторият инцидент край Клисура с автобус на „Хеброс бус“, тревогата ми става още по-голяма.

На 1 април край града имаше друг инцидент с автобус на същата фирма. Наистина ме е страх, защото и аз, стотици хора от Клисура, Розино и съседните села пътуваме с тези автобуси ежедневно до Карлово и обратно. Дано след тези инциденти се вземат мерки и това да не се повтаря, призовава чрез „Марица“ Веселина Георгиева от Клисура.

Още новини

Back to top button