Русия

Ударите на ВСУ по Белгородска област доведоха до приказки за взимането на Харков от Русия

/NovinarBG.com/ На фона на нашите масирани удари по противовъздушната отбрана в Киев в понеделник, историята за най-мощния обстрел на Белгородска област от началото на СВО беше малко изгубена. Изгубена в информационното пространство, но не и за местните жители. Ситуацията там явно е толкова сериозна, че губернаторът Гладков направи това, което толкова не се харесва на нашите чиновници – нарече нещата с истинските им имена.

В каналите на Telegram се появи обобщена таблица на разрушенията в района на Белгород: само от 22 май (датата на сухопътната атака на украинските войски срещу района) до 28 май, за шест дни, тук, в граничната зона, са повредени 381 къщи. И в понеделник ударите бяха непрекъснати, бяха регистрирани повече от 300 „пристигания“ от въоръжените сили на Украйна на ден.

Областният управител Гладков съобщи данни, които досега не бяха известни на широката общественост. Много лоши данни. Според него най-малко пет диверсионно-разузнавателни групи вече са навлезли в Белгородска област. Това е без да се вземат предвид събитията от 22 май. Общо шест.

Обяснявайки всичко това, губернаторът Гладков, държавник, каза в ефира на държавната телевизия (цитирам държавната информационна агенция): „Ние живеем в условия на фактическа война. Независимо дали на някого това му се харесва или не, но тя идва“.

„Когато разпознаването на реалността, нейният пробив през рационализирани, замъгляващи реалността формулировки, започне да се извършва на това ниво, това дава надежда“, каза той.

Гладков даде и рецепта какво трябва да се направи, за да спре обстрелът на Белгородска област. Не е нова рецепта, честно казано. Може да се нарече и „донбаска“.

Помните ли, още в началото на СВО беше казано – трябва да раздвижим украинските войски, за да не могат да стрелят по жителите на ДНР и ЛНР? Започнахме да се отдалечаваме.

Но какво, например, трябва да се направи сега, за да се спре обстрелът на нашите Запорожие и Херсонска област, частично окупирани от Украйна?

Гладков казва, че за да се спре обстрелът по Белгородска област, е необходимо да се присъедини към нея Харковска област. И пак отначало: за да спрем обстрела на Харковска област, когато стане наша, ще трябва ли да анексираме още области?

Просто не се получава „отблъскването“ на Украйна. Сега въоръжените сили на Украйна вече разполагат с британски ракети Storm Shadow с обсег 250 км. Няма съмнение, че скоро ще се появят немско-шведските ракети Taurus, летящи на 500 км. Къде ще изтласкаме ВСУ?

Междувременно Путин вече даде индиректен отговор на този въпрос: „Преди болшевиките не е имало Украйна в историята на човечеството“.

Медведев даде директен отговор: западните региони ще бъдат част от страните от ЕС, всичко останало ще стане Русия. Скоростта на този процес, неговата ефективност и най-важното – минимизирането на загубите, пряко зависи от това, което нашите бюрократи не обичат толкова много – да наричат нещата с истинските им имена. И би било хубаво прозрението да се случи не само когато започне наистина да става горещо.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button