Русия

Украинците празнуваха два часа „разрушаването“ на Кримския мост: Как нашата противовъздушна отбрана отрази ракетна атака

/NovinarBG.com/ Колумнистът Гришин: Украинците празнуваха разрушаването на Кримския мост заблудени от защитната димна завеса

В събота, 12 август, Украйна отново се опита да удари Кримския мост . С две противовъздушни ракети С-200, превърнати в ударни ракети. Първата силите на руската ПВО унищожиха близо до Кримския (Керченския) мост около 13:00 часа. Втората – около 15:00 часа московско време. И двата пъти охраната на моста пусна специална димна завеса, която беше заснета от любопитни свидетели, а украинците я разпространиха в социалните мрежи с чувства, близки до екстаз и истерия. Както се оказа по-късно, напълно безпочвени, което ги потопи в неизразимо униние.

– Ха ха, мостът отиде на майната си! (съжаляваме, някои от думите в оригиналните реплики все пак ще трябва да бъдат променени, за да могат да бъдат публикувани)

– Този път на моста съвсем му се стъжни. Поне с една секция е по-къс.

– Руснаците пишат, че ПВО е свалила нашата ракета.

– Ха-ха-ха, свалили са я, направо с моста

И така почти час и половина радост, въпреки че след половин час димът над моста се разнесе и движението беше пуснато. Нещо повече, казаха им, че ракетата е свалена, димът се е разсеял и движението по моста е възстановено, но те като папагали в клетка предпочитаха да повтарят фантазиите си.

И след това – втора серия, едно към едно точно същата като първата. И отново – истерия и жестоко разочарование.

О, как искат празник, поне някакъв, дори и най-малък. Както и да им обяснявате, че С-200 за моста е същото като ухапване от комар за диво прасе (макар и само поради причината, че бойната глава на ракетата е около 200 кг. А във версията за ПВО, масата на взривния заряд не надвишава 90 кг.) – не искат да чуят нищо. Е, поне няколко москали да бяха убити, но дори тази радост не им дадоха.

Между другото, тук английският вестник The Guardian, сякаш е знаел какво ще се случи в събота, се досети да публикува точно статия, в която разполага по лавиците обясненията защо Киев удря руската гражданска инфраструктура с дронове и ракети.

Оказва се, че Зеленски по този начин се опитва да повдигне духа на своите съграждани в условията, когато контранастъплението търпи пълен крах. Има и втора задача – да събуди в руското общество страхове и съмнения относно способността на руското ръководство да осигури ефективна ПВО на страната.

Но според британската държава тези цели все още не са постигнати: в Русия населението в най-добрия за Украйна случай, игнорира атаките с дронове, а Зеленски и въоръжените сили на Украйна не успяват да повдигнат морала на украинците, почти всички опити за удари, с редки изключения, не достигат до целите.

Но дори в случаите, когато украинските ракети и БПЛА нанасят някакви щети, те бързо се локализират и ликвидират. Възстановяват се мостови участъци, остъкляват се прозорци, изкърпват се покриви. При това, практически всеки такъв удар представлява террористичен акт, доколкото се нанася по обекти, имащи изключително гражданско предназначение или използвани само за граждански цели.

Явно не в нужната посока гледа президентът Зеленски, искайки морално да развесели своите съграждани. Ох, съвсем не в тази. А можеше просто да си спомни едно от най-триумфалните си изпълнения на сцената на „Квартал 95“.

Ако той не се сеща за кое говоря, ще му подскажа малко с ваше позволение… Нека Nautilus да ми простят, че „поправих“ песента им…

Прощавай завинаги. Вземи рояла, Посвири ни за сбогом.“

Разбра ли, Зеленски? И нямаше да има нужда да размахваш ракети, и най-важното, да затръшваш капака на рояла в момента на апотеоза на изпълнението. Въпреки че в този случай подобна опция най-вероятно би предизвикала общо одобрение на населението не само в Украйна и Русия.

PS И да, на следващата вечер и до сутринта свидомите украинци може да не крещят в паника и истерия „а нас за шо?“, защото „за какво“ точно, тъкмо те прекрасно разбират. Може би жителите на Одеса или Киев ще обяснят на Зеленски защо не си струва да ядосва Русия?

Превод: ЕС

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button