Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
Криминални Новини

Украинецът-трафикант не бил знаел, че вози бежанци

Украинският гражданин, който беше заловен да превозва мигранти в района на карловското село Кърнере, твърди, че не е знаел, превозваните от него хора да са мигранти, защото е бил нает на работа като шофьор.

Това обяви за БНТ районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. Той имал регистрация на временно пребиваващо лице у нас с местожителство град Варна.

Варненска е и регистрацията на буса, който беше спрян от патрулни полицаи в ранните закове на 30 август на Подбалканския път и в който били превозвани 9 сирийски граждани, в това число и едно дете.

Утре изтича 72-часовата мярка за задържане под стража на украинеца, но прокуратурата ще иска от съда той да остане за постоянно в ареста. По думите на прокурор Грошев изкушението човек да влезе в каналите за трафик на мигранти е голямо, защото сумите, които се заплащат са солидни.

„Търсил е работа по обява се е свързал с гражданин на Русия според него, който му е говорил на руски и който му е казал, че ще превозва граждани, т.е че е намерил работа като шофьор, това са неговите обяснения. Автомобилът е рент-а-кар, нает е под наем, с български номера, варненски.

Лицето твърди, че е знаел, че превозва хора, но не е знае, че са бежанци. Разбира се, ние извършваме разследване, установяваме неговите контакти, най вече с Вайбър и Телеграм, т.е не по пряк телефон. Твърди, че не е взел пари, а е трябвало по-късно да му платят“, каза прокурор Грошев.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button