ОЩЕ НОВИНИ

Украински тираджия уби свой колега и сънародник на паркинг в Русе

Полицията разследва смъртта на украински гражданин след сбиване между двама шофьори на товарни автомобили на ТИР-паркинг в Русе.

Случаят вече е изяснен. Задържан е друг украински тираджия, съобщиха от русенската полиция. Около 13.00 часа вчера е бил получен сигнал за мъж в безпомощно състояние на паркинг за камиони на бул. „България“ в града. Веднага на място били изпратени полицейски патрули, а впоследствие криминалисти, експерти и други служители на реда. 

На паркинга било открито тялото на 58-годишен шофьор на товарен автомобил. В района е задържан и друг мъж, на 28 години, също тираджия. Било установено, че двамата шофьори са украинци и се запознали около 2 часа по-рано. Купили си алкохол от близък магазин и седнали да пият в района на паркинга, но между двамата възникнал скандал. По данни на 28-годишния, другият шофьор започнал скандала, като впоследствие извадил нож и щанга, с които му посегнал. Той го ударил с юмрук в лицето, при което 58-годишният паднал на земята и умрял. По-младият твърди, че се опитал да му помогне и потърсил помощ.

На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР в присъствие на съдебен лекар. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК. 28-годишният е бил задържан по Закона за МВР. Работата по случая продължава.

Още новини

Back to top button