Микроблейдинг
Русия

Украинските дронове се разлетяха като мухи над Русия. Не е ли време за удар?

/NovinarBG.com/ На 28 февруари в Русия бяха регистрирани почти дузина инциденти с украински БПЛА. Това беше най-нахалната въздушна атака за всички времена на провеждане на специалната операция.

Съобщения за нападения идват от Белгород, Туапсе, Адигея. В Санкт Петербург летището Пулково беше затворено, изтребители „преследваха“ нещо летящо.

По-късно от МО съобщиха, че това е обучение за прихващане на нарушители и в процеса „са отработени въпросите за откриване, прихващане и идентифициране на предполагаемата цел на нарушителя, както и взаимодействието със службите за спешна помощ.

А в района на Москва летателен апарат се разби близо до разпределителната станция на Газпром.

Съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк написа в микроблога си на английски, че „това са атаки с НЛО, а Украйна не удря територията на Русия“.

Според него „Украйна води отбранителна битка за деокупация на своите територии. Това е аксиома. А в Руската федерация расте паниката и разпадането, което се изразява в увеличаване на вътрешните атаки от неидентифицирани летящи обекти срещу инфраструктурата.

Но атаките на украински БПЛА срещу руски обекти не са нечии истерични фантазии. Не сме забравили, че още през есента на миналата година главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и първият заместник-председател на Комисията по отбрана на Върховната рада Михаил Забродски публикуваха статия, в която заложиха на нанасянето на удари дълбоко в територията на Русия

На 28 февруари въоръжените сили на Украйна обстреляха село Устинка в Белгородска област. Това съобщи областният управител Вячеслав Гладков.

В резултат на обстрела са изпочупени прозорци, повредени са фасади и огради в няколко домакинства, както и електропроводи и газопровод. И такива съобщения от южната част на Русия идват почти всеки ден.

Можете също така да си припомните саботажа с украински дронове на летището в Енгелс. Колко приповдигнати тиради се втурнаха от Киев и в края на краищата никой не отрече участието на въоръжените сили на Украйна в този трагичен инцидент.

Така че шегата на г-н Подоляк за НЛО явно не отговаря на реалността. Особено в светлината на факта, че наскоро американците трябваше да свалят самолети, от които можеше да бъде идентифициран само китайски балон. Тогава също имаше много вицове за НЛО, но американците не бяха никак засмяни.

Резултатът от атаката на украински дрон е следният:

– „В Белгород бяха открити останките на три дрона наведнъж“.

Според кмета Валентин Демидов един от тях е влетял в апартамента, останките на други два са намерени по улиците. Леко пострадали са три коли.

– „В Адигея, в село Нови, през нощта се разби неидентифициран самолет. Има леки разрушения по стопански постройки на животновъдния обект“ – съобщи ръководителят на републиката Мурат Кумпилов в социалните мрежи.

Той публикува и снимка на останките, които местни експерти идентифицираха като съветски дрон „Стриж“ с модернизирана електроника. Те предполагат, че БПЛА е долетял в селото случайно: наблизо в Краснодарския край работи голям химически завод. Има вероятност атаката да е планирана срещу този обект.

Над петролната база в Туапсе беше забелязан дрон. После внезапно там пламна пожар. Пострадала е сградата на котелното до петрола. Огънят е обхванал около 200 кв.м. В същото време РИА Новости, позовавайки се на службите за спешна помощ, съобщи, че „дронът не е ударил никъде“.

Разлив на петрол обаче нямаше, нямаше жертви – и това е добре.

Що се отнася до инцидента в Московска област, там БПЛА се разби в градския район Коломна близо до село Губастово. Той не е летял до газоразпределителната станция на Газпром. Съдейки по снимката на останките, това е украински ударен БЛА UJ-22 Airborne.

Това не е първият подобен случай. На 6 февруари в гора край Калуга падна дрон с 46 килограма експлозив.

Според главния редактор на сп. „Национална отбрана“ Игор Коротченко практически няма съмнение, че украинският дрон е паднал близо до Москва, тъй като обхватът на полета на безпилотните летателни апарати, които сега са на въоръжение във Въоръжените сили на Украйна им позволява да достигнат Московска област.

Тоест има техническа възможност за това, което Залужни и Забродски обявиха като цел преди шест месеца. И на този фон трябва ли да вярваме, че Украйна няма нищо общо с атаките с дронове?

Подоляк напълно излъга, тъй като отрича очевидното, смята политологът Сергей Марков.

– Не смятам за необходимо да коментирам изявленията на киевския режим. Те лъжат през цялото време. Следователно е просто невъзможно да се вземат на сериозно техните изявления. Що се отнася до това конкретно изявление на Подоляк, тук можем да се позовем на изявлението на прессекретаря на Путин Песков, който директно го обвини в лъжа.

– Това, че представителите на киевския режим лъжат като сиви екземпляри, е ясно и разбираемо. Те лъжат за загубите си, лъжат за способностите си, дават обещания, които няма да спазят. Но е възможно лъжата да е прикритие за някаква провокация. Това мнение изрази Василий Верещак, ветеран от специалните служби.

– Имам еднозначно отношение към подобни коментари на украински „другари“ – това е дезинформация. Което е необходимо, за да се скрие какво наистина се случва.

– Или са намислили нещо. Следователно наличните данни трябва да бъдат проверени, сравнени и изведени заключения. Има множество доказателства, потвърждаващи, че обстрелите и нападенията от украинска страна продължават.

– И ако не беше работата на руската противовъздушна отбрана, тогава щяхме да получим още повече „подаръци“ оттам. Така че подобна откровена лъжа на Подоляк буди много подозрения.

Въпреки това въпросът колко дълго Русия ще търпи обстрели и набези остава открит. В добрия смисъл трябва да му отговори Министерството на отбраната. И не с думи, а с действия.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и конкретно за 11 МИР Ловеч с водач на листата Румен Вълов Петков – доктор по философия, главен редактор на ‘Поглед.Инфо’. Подскажете на вашите приятели в Ловеч кого да подкрепят!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button