Русия

Украйна се опита да удари с дронове резиденцията на Путин в Кремъл

/NovinarBG.com/ Песков съобщи, че президентът Путин не е бил в Кремъл по време на опита за атака с безпилотниците

КАКВО СТАНА?

Украйна в нощта на вторник срещу сряда се опита да удари Кремъл. Пуснати са два дрона. Това съобщиха от пресслужбата на президента:

В сряда вечерта киевският режим направи опит да удари с БПЛА кремълската резиденция на руския президент Владимир Путин. Два безпилотни летателни апарата са били насочени към Кремъл.

ПОЛУЧИ ЛИ СЕ?

В същото време се подчертава, че и двете устройства са били деактивирани от системите за радио-електронна борба:

В резултат на падането им и разпиляването на осколки на територията на Кремъл няма жертви и материални щети.

Както каза Дмитрий Песков, самият президент не е бил в резиденцията си в този момент. Той не е пострадал. В същото време се съобщава, че „работният график на Путин не се е променил, той продължава както обикновено“, както и самият руски лидер, поради тази атака, „няма да посещава резиденцията в Кремъл по-рядко“ и „ще продължи да се придържа спрямо планирания работен график.”

РЕАКЦИЯТА НА КРЕМЪЛ

Разглеждаме тези действия като планиран терористичен акт и покушение срещу президента на Руската федерация, извършен в навечерието на Деня на победата, парада на 9 май, на който е планирано присъствието и на чуждестранни гости.

АМИ ПАРАДЪТ НА ПОБЕДАТА НА 9 МАЙ?

Що се отнася до парада за Деня на победата на Червения площад, той няма да бъде отменен – всичко ще върви както е планирано.

КАКВО СЛЕДВА?

Руската страна си запазва правото да предприеме ответни мерки, където и когато намери за добре“, казаха от Кремъл.

ДРОНОВЕТЕ СА ЗАБРАНЕНИ

Заслужава да се отбележи, че няколко часа преди съобщението на Кремъл стана известно, че кметът на Москва Сергей Собянин обяви забрана на полетите на дронове в града. Изключение се прави само за устройствата, „използвани по решения на държавни органи“.

Превод: ЕС

Подпишете се за референдума за „Мир и Суверенитет“ на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, за да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button