Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

US генерал се закани: Ако Русия използва ядрено оръжие в Украйна, САЩ ще унищожат Черноморския флот

Според генерал-лейтенант Бен Ходжис отговорът на Пентагона може да не е ядрен, но не по-малко опустошителен от това. Военни бази в Крим може да бъдат унищожени.

Съединените щати ще отговорят на използването на ядрени оръжия от Русия в Украйна със „съкрушителен удар“ на отмъщение срещу руските военни бази или Черноморския флот, такова предупреждение отправи генерал-лейтенант Бен Ходжис, бивш командир на американските сили в Европа на 21 септември, съобщава The Daily Mail.

Отговорът на Америка може да не е ядрен, но това няма да попречи на американските сили да унищожат черноморския флот на Русия или военните бази в Крим.

Подобен коментар последва обявяването на руския президент за частична мобилизация в Русия за продължаване на кървавото нахлуване в суверенните територии на Украйна.

Отправяйки думите си към представители на страните от НАТО, ръководителят на Кремъл каза, че ще прибегне до всички налични средства, включително ядрени, за защита на завзетите или подготвени за анексиране територии.

Според Путин, в случай на заплаха за териториалната цялост на Руската федерация и за защита на жителите, руското военно командване със сигурност ще използва всичко възможно. В същото време той подчерта, че това не е блъф от негова страна.
Генерал Ходжис, който ръководеше американската армия в Европа от 2014-2018 г., смята за много малко вероятна заплахата от ядрен удар срещу Украйна. Според него обаче всяко използване на оръжия за масово унищожение ще бъде последвано от бърз и твърд отговор от президента Байдън.

Според Ходжис Путин е наясно, че САЩ ще отговорят.

„Може би отговорът на САЩ няма да бъде ядрен, но достатъчно разрушителен, например, за да унищожи Черноморския флот на Руската федерация или руските бази в Крим“, обясни Ходжис. „Затова вярвам, че Путин и неговото обкръжение не искат пряк сблъсък със Съединените щати.

Американският бригаден генерал в оставка Кевин Райън обаче смята, че Путин може да е в отчаяние след поражението на руските войски в района на Харков и на този фон да прибегне до ядрено оръжие като последна мярка.
Припомняме, че целият флот на Руската федерация скоро ще бъде в обсега на ракетите на въоръжените сили на Украйна. Сега целият руски Черноморски флот се крие зад полуострова, но с наближаването на контранастъплението въоръжените сили на Украйна ще се окажат в неизгодна позиция за защита.

По-рано Фокус съобщи, че Путин може да използва ядрено оръжие след провали край Харков. Според бившия заместник-генерален секретар на НАТО Роуз Гьотемюлер, Кремъл може да нанесе демонстративен ядрен удар над Черно море или срещу украински военен обект. Така в Руската федерация може да се опитат да сплашат украинците и западните страни.

Превод

Още новини

Back to top button