ПОСЛЕДНИ

В 17 ч. става ясно кой е премиерът на Слави Трифонов

вижте какво каза Румен Радев

Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите, затова ще връча проучвателния мандат на парламентарната група на “Има такъв народ” днес в 17.00 часа.

Това обяви тази сутрин президентът Румен Радев пред журналисти в Плевен.

България е изправена пред предизвикателства, които изкискват час по-скоро да имаме редовно правителство, подчерта държавният глава.

“Дадох време на партиите, но виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация вместо диалог, вие чувате атаки към служебните министри, които съвсем доскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет”, посочи той.

ИТН заплаши в четвъртък, 29 юли, с предсрочни избори и задълбочи разрива с “Демократична България” и “Изправи се БГ”. Партията на Слави Трифонов не желае да поема конкретни ангажименти за провеждане на реформаторски политики, нито смята да съгласува конкретни номинации за министри с партиите, от които търси подкрепа.

“Не приемаме връчването на мандата за правителство днес от президента като притискане”, коментира Станислав Балабанов от ИТН. Държавният глава има право да прецени кога да връчи мандата, припомни той.

“Готови сме да вървим по Конституцията. Като ни се връчи мандатът, ще запознаем всички вас с министър-председателя, министрите и техните биографии. Парламентарните групи ще имат една седмица да се запознаят с имената, да коментират, а крайният резултат ще покажат бутоните”, допълни Балабанов.

“Разчитаме приятелският огън да спре и да работим”, каза депутатът по адрес на ДБ и “Изправи се БГ”.

Балабанов описа премиера като: “Добър професионалист, отговорен, морален и достоен човек, който да свърши работата и досега не е бил в политиката”.

В този профил чудесно се вписва масонът от Пловдив адв. Петър Илиев.

Narod.bg пръв разкри, че юристът е зависим от „свободните зидари“ около пловдивските ложи „Пълдин” и „Слънце”, които са в Обединената Велика ложа на България (ОВЛБ), където думата имат олигархът от БСП Георги Гергов, бившият главен прокурор Сотир Цацаров и настоящият обвинител №1 Иван Гешев.

narod.bg.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button