Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

В Мариупол се решава съдбата на Макрон като президент на Франция?ю

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Резултатите от първия тур на президентските избори във Франция разтревожиха политическите лидери на Европейския съюз. След обработката на 60 процента от бюлетините, лидерът на „Националното събрание“ Марин Льо Пен изпревари досегашния президент на Франция, но окончателното преброяване на гласовете изведе Макрон напред (27,84% от гласовете), Марин Льо Пен получава 23,15%.

Алеся Милорадович, изследовател от Парижката академия по геополитика, изрази съмнения относно надеждността на тези данни в интервю: „Не вярвам! Твърде много за Макрон. Те са откъснали гласове Меланшон и Льо Пен.“

Социалистите (Ан Идалго получи 1,75%) и републиканците-голисти (Валери Пекрес едва получи 4,8%) се провалиха оглушително.

Лидерът на крайната лява „Непокорна Франция“ Жан-Люк Меланшон, който се очакваше да получи не повече от 15% от гласовете, успя да спечели 22% от гласовете. Крайнодесният националист Ерик Земур едва събра 7%.

Лидерът на Зелените Яник Жадо (4,6%), центристът Жан Ласал (3,13%), комунистът Фабиен Русел (2,8%) и десният „суверенист“ Никола Дюпон-Айнян (2,06%) също се провалиха.

Резултатите от първия тур на изборите потвърдиха тенденцията от последните години. Франция премина от традиционното разделение на ляво и дясно към разделение между привърженици на глобализма и привърженици на политиката на национален суверенитет.

В същото време традиционните партии отдясно и отляво на центъра – „републиканците“ и Социалистическата партия, съперничеството между които е ядрото на политическия живот още от времето на Дьо Гол, сякаш окончателно са хвърлени на заден план. Ако на президентските избори през 2017 г. техните кандидати заедно спечелиха 26% от гласовете, сега те са само 6,7%.

Конфронтацията между Макрон и Льо Пен е борба между два идеологически модела. Макрон е глобалист, пиленце от гнездото на Ротшилд. През годините на своето президентство той на практика постави френската икономика под американски контрол. „По покана на Макрон американският инвестиционен фонд „БлекРок“ навлезе във Франция и толкова успешно, че във нея не остана нищо, казва Алеся Милорадович. Във френските медии Макрон се споменава като президент на френския клон на „БлекРок“.

През март във Франция избухна скандал около корупционните схеми на партията Макрон „Република, напред!“ във взаимодействието ѝ с консултантската компания „МакКинзи“ (САЩ). Френският сенат публикува доклад, който отбелязва: „Разходите за консултантски услуги са се удвоили от 2018 г. Това поставя под въпрос както нашата концепция за държавата и държавния суверенитет, така и правилното използване на публичните средства в лицето на частните фирми. След четири месеца разследване и събиране на 7300 документа, разследващата комисия показва, че цели раздели от публичната политика са прехвърлени на частни фирми“.

Сенаторите, които разследват, установиха, че правителството на Макрон е подписало договори на стойност 2,4 милиарда евро с консултантски фирми за работа по въпроси, вариращи от пенсионна реформа до цифровизация, и че използването на консултантски услуги на частни фирми в публичната администрация е нараснало до небесата през петте години на управление на Макрон. .

„С Макрон „МакКинзи“, който миналата година ни струваше 1 милиард евро за много неясни мисии, ще продължи да яде публични пари, да не плаща данъци и да лъже Сената!“, каза, обръщайки се към французите, Марин Льо Пен.

И основното в скандала с „МакКинзи“ е, че политическите и управленски решения се формулират за Франция от чужда (американска) компания.

По-рано писахме, че през 2012 г. ЦРУ и АНС инструктират водещите световни консултантски компании „МакКинзи“ и „Бостън Консултинг Груп“ да „следят отблизо президентската кампания във Франция“. И както отбелязва френският политолог Тиери Мейсан „МакКинзи“ постигна истински подвиг, като избра неопитен политик за президент, за да унищожи френското общество“.

След това двете групи станаха почти монополен съветник на френското правителство в областта на отбраната, климата и миграционната политика, както и в разработването на стратегия за борба с „пандемията“.

Скандалът с „МакКинзи“ намали точките на Макрон в предизборната надпревара, но най-сериозният спад в рейтинга му започна, след като Франция научи за участието на френски войски във военния конфликт на страната на нацисткия „Азов“.

Според някои данни в Мариупол под индустриалната зона на „Азовстал“ има 24 км тунели на дълбочина до 30 метра. Там се намират и съоръжението на НАТО „Ямата-404“ и секретната биологична лаборатория. Офицери на НАТО са блокирани в съоръжението. Вътре се намират около 240 чужденци, сред които войници от Френския чуждестранен легион, както и служителите на биологичната лаборатория.

Бернар-Анри Леви, един от главните подбудители на цветните революции през последните години, включително държавния преврат в Киев през 2014 г., може да се крие в мазетата на „Азовстал“ заедно с нацистите. Именно той се изтегля от Мариупол под прикритието на „заложник“, смята Алеся Милорадович.

Ако през първата половина на март рейтингът на Макрон непрекъснато растеше, то след публикуването на доклада на Сената за „МакКинзи“ популярността на президента започна бързо да се свива и след като стана известно за участието на френските военни в битките срещу руските въоръжени сили, ръка за ръка с нацистите от „Азов“, рейтингът на Макрон рязко падна.

Всъщност резултатът от президентските избори във Франция се решава до голяма степен сега в Мариупол.

Много наблюдатели смятат, че ако Макрон спечели във втория тур на 24 април, Франция ще остане под външен контрол отвъд океана. Ако Марин Льо Пен спечели, може да се очаква повече реализъм от новото френско политическо ръководство във външната политика на Петата република.

Превод: В. Сергеев

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button