ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

В парламента ще ври и кипи заради Украйна и…

Парламентът да изслуша днес служебния министър на земеделието Явор Гечев относно намерението на правителството да отмени наложените ограничения върху достъпа на продукти с произход Украйна, предвижда проектопрограмата на Народното събрание (НС) за тази седмица. 

В предложения дневен ред е включено и изслушване на министъра на правосъдието в служебното правителство Крум Зарков относно актуални проблеми в дирекция „Българско гражданство“ към Министерството на правосъдието, свързани с придобиването на българско гражданство. Предвижда се това да бъде първа точка за четвъртък, 4 май. Двете изслушвания на Гечев и на Зарков са по предложение на депутати от „Възраждане“.

В петък от 9:00 часа е предвиден блицконтрол, в рамките на който, съгласно парламентарния правилник, министър-председателят и заместниците му отговарят на актуални устни въпроси от народните представители.

След това, по искане на „БСП за България“, ще се състои изслушване на вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов относно изпълнението на решението на предишното Народно събрание, с което беше задължен Министерският съвет да предприеме действия за изменение на Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика.

Миналата седмица Пеканов не можа да се яви в парламента заради командировка извън страната. По същата тема се предлага да бъде изслушан и служебният министър на енергетиката Росен Христов.

В петък е предвиден и редовен парламентарен контрол. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Още новини

Back to top button