Микроблейдинг
ПОЛИТИКАПОСЛЕДНИ

В последния си работен ден депутатите ще работят до късно, КПКОНПИ не е в дневния ред

В последния ден на работа на 47-ото Народно събрание депутатите гласуваха промени в дневния ред, отмениха парламентарния контрол и приеха в края на деня всяка парламентарна група да направи декларация, която ще се предава на живо по БНР и БНТ. 

В залата днес се регистрираха 132 народни представители. Депутатите ще обсъждат предложения за множество законови промени като за последно: в Закона за устройство на територията, две ратификации – едната на проекти с Европейската инвестиционна банка, другата за партньорство с Международната банка за възстановяване и развитие, промени в Закона за здравето, свързани с дистрибуцията на райски газ, промени в бюджета на НЗОК, изменение на гражданския кодекс. 

Народните представители гласуваха „за“ и да има първо гласуване на законопроекта за промени в Закона за обществените поръчки.

След бързото първо гласуване на законопроекта за промени в Закона за устройство на територията, депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев поиска 15 минути почивка от името на парламентарната си група. След почивката обаче не се проведе второ гласуване и така промените в крайна сметка не бяха приети. 

В дневния ред не влезе обсъждане на Законопроекта за противодействия на корупцията, внесен от „Продължаваме промяната“, който предлага промени в устройството на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Още новини

Back to top button