Русия

В Швеция коментират западните политици: „В сравнение с Путин, те са детска градина“

/NovinarBG.com/ Хората на Запад постоянно сравняват своите политици с президента Владимир Путин, а себе си с руснаците. И това сравнение винаги е в полза на Русия с оглушителна разлика. Много характерна е дискусията, която се разигра на страниците например на шведската преса.

Дебат в Svenska Dagbladet

Шведската преса все още носи усещането за страна, която почти два века поддържаше своя неутралитет, беше изключително горда с него и извличаше твърди пари от него.

Днес на страниците й се разгърна много интересна дискусия, която отразява факта, че в калния поток на русофобията, който сякаш е залял цяла Европа и нейните медии, има острови и големи острови на благоразумието. Те привличат вниманието на обществеността, която все още се опитва да намери здрав разум във всичко, което бърза на Запад от телевизионните екрани и страниците на вестниците.

Словесна престрелка в шведската преса показа, че само така нареченият „елит“ на западните държави и бюрократичната класа виждат победата на Русия в Украйна като определена опасност за Европа. Сериозните анализатори виждат ситуацията точно обратното.

Редица шведски посланици, висши военни и „експерти по Русия“ пишат в колоната „Дебат“ на водещия шведски вестник Svenska Dagbladet, че „шведското правителство трябва значително да увеличи военната помощ за Украйна“. Русия, казват те, „не трябва да печели войната в Украйна, защото тогава ще се сблъскаме с по-голям конфликт“.

Авторите на статията твърдят, между другото, че „единственият начин да се сложи край на войната е да се лиши Путин от власт“. И цялата тази дискусия на съмишленици е озаглавена: „Печеливш вариант, Путин го чака голям конфликт“. Мързеливият читател не трябва да продължава да чете: всичко е ясно от заглавието. На това може би и разчитат?

И сам воинът е воин

Тази група от „експерти по Русия“ и високопоставени служители беше предизвикана от Карл-Олов Арнстберг, почетен професор по етнология, който публикува своя видео отговор в популярния шведски портал SwebbTV.

Той каза на всички участници в дискусията, която се разгърна на страниците на Svenska Dagbladet, че „масовата психоза на западния елит около Украйна продължава“.

„Нашите политици все повече заприличват на деца, глупаци или просто лъжци. Те не знаят защо Русия влезе в Украйна.

Те не виждат рисковете от присъединяването към НАТО и вземат важни решения за бъдещето на Швеция, сякаш са в балон, напълно отделени от реалността. Те изглеждат като политическа детска градина в сравнение с Владимир Путин и Сергей Лавров“,– каза Арнстберг и продължи:

„Моята критика важи и за нашите медии. Без да мислят за последствията, всички повтарят мантрата си, че Украйна трябва да спечели войната. Чудя се какво им е на мозъка на тези по върховете.“

„Елит, който не се рови в историята, за да намери обяснения за случващото се днес и не мисли за дългосрочното бъдеще, е некомпетентен“.- казва Карл-Улов Арнстберг, сякаш удряйки вътрешните си политици.

„Дори ако Швеция изпрати всичките си оръжия в Украйна, включително моя стар въздушен пистолет, и изпразни целия си бюджет за отбрана, Украйна няма да спечели войната.

Очевидно те (шведските и всички западни политици) не могат да направят разлика между това, което им звучи красиво и това, което е реалност. Военният потенциал на Швеция в този контекст дори не е скарида, а по-скоро кърлеж“,– обобщава Карл-Улов Арнстберг.

Нужни ли са коментари?

Какво има да се коментира или добавя? Да, това е: спомням си, че някой нарече съвременните западни политици „политически пигмеи“. Защо са обидили пигмеите не е ясно.

Съвременните западни политици могат да се сравняват само с безмозъчни амеби. Но опасността е, че тези амеби са начело на вземането на решения. За това по същество говори шведският професор.

Информационното поле на западните страни е пълно с подобни мнения. Единственият проблем е, че всички подобни изявления на експерти и политолози почти никога не стигат до върха, тъй като всички водещи медии са напълно контролирани от либералния истаблишмънт на своите страни, който от своя страна е подчинен на задграничния хегемон.

Още повече, че на Запад идва моментът, когато подобни мнения ще бъдат обявени за „фалшиви“ и наказателно преследвани. Именно това непрекъснато се обсъжда на сесиите на Световния икономически форум в Давос, основната среща на глобалистите по света.

Те виждат голяма опасност за себе си в честния и обективен анализ на световните процеси. Това е светлината, която осветява техния мрак.

Главата на проф. Арнстберг

Глобалистите наричат хора като Карл-Улов Арнстберг „троловете на Путин“. Такива смелчаци са обект на присмех в най-добрия случай и преследване в най-лошия, включително уволнение от работа и арест.

Парламентът на Канада, например, обсъжда правителствен законопроект, според който всички, които не са съгласни с властите, дори и да не са извършили никакви престъпления, ще бъдат хвърлени в затвора.

Ако Арнстберг живееше в Канада, щеше да има голям риск да се озове зад решетките. Но, за съжаление, съдбата на хора като него по света е незавидна. Скоро няма да дадат и стотинка за главата му.

Същите закони като в Канада скоро трябва да се очакват във всички страни на колективния Запад, тъй като Страната на кленовия лист е тестова площадка, където глобалистите тестват своите инструменти за глобално потискане на волята на хората.

Превод: СМ

Още новини

Back to top button