ОБЩЕСТВОУ Нас

В Украйна започнаха бунтове заради режима на тока, в Одеса протестиращи блокират улици ВИДЕО

Жителите на Одеса вече втори ден блокират улиците на града, протестирайки срещу спирането на тока. Тази сутрин това се случи на кръстовището на улица „Королева“ и булевард „Глушко“, съобщава украинското издание strana.today.

В социалните мрежи започнаха да се разпространяват и видеоклипове показващи недоволните граждани. На кадрите може да се види как няколко десетки души блокират улиците, а на мястото пристига и кола на Националната полиция.

Изданието припомня, че протестите срещу спирането на тока са започнали още вчера. По-голямата част от Одеса е била без ток в продължение на няколко дни. Електричеството се пуска по график, по час и половина на ден, и то предимно през нощта.

Според „Одеса инфо“ екшънът е започнал близо до Вузовская Таврия, където хората са блокирали движението.

„Това се случва, когато няма ток в продължение на четири дни“, каза авторът на един от видеоклиповете. След намесата на полицията пътят е отблокиран, а протестиращите са се преместили към района на „5-та станция“.

След като протестите станаха публично достояние, местни канали обясниха, че всъщност причината за недоволството не е в прекъсванията на тока като цяло, а в това, че електричеството се доставя неравномерно, а местните елити изобщо не остават без ток.

В същото време в социалните мрежи се появиха и мнения, че Одеса е без ток, защото цялото електричество отива в Лвов и Киев.

Както съобщи, според правителството на Украйна, руските ракетни удари са извели от строя около половината от цялата енергийна система, поради което страната се нуждае от помощта на западни партньори за стабилизиране на ситуацията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Още новини

Back to top button