Микроблейдинг
СВЯТ

Външните министри на Китай и Русия обсъдиха двустранните отношения и международната ситуация

/NovinarBG.com/ На 21 септември в Ню Йорк, външните министри на Китай и Русия, Уан И и Сергей Лавров, които са там за участие в сесията на Общото събрание на ООН, проведоха среща.

На нея Лавров пожела успех на предстоящия 20-и конгрес на ККП, и изрази увереност, че Китай ще постига все по-големи успехи в своето изграждане. Москва желае да работи заедно с Китай за реализиране на двустранните договорености и консенсуса от срещата на върха на ШОС в Самарканд, както и да продължи да стимулира практическото сътрудничество помежду им. Предложените от китайския председател Си Дзинпин Инициатива за глобалното развитие и Инициатива за глобалната сигурност са изключително важни, тъй като могат да концентрират силите на международната общност за насърчаване на мира, развитието, справедливостта и равенството в света, подчерта Лавров.

Уан И заяви, че консенсусът от срещата на ШОС в Самарканд между държавните лидери на Китай и Русия задава пътя за развитието на двустранните отношения. В момента, ситуацията с пандемията от COVID-19 все още е сериозна, международната ситуация е сложна променлива. Като страни постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, Китай и Русия трябва да играят очакваната от тях роля за справяне с предизвикателствата, каза още Уан И.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Виж още
Close
Back to top button