Криминални Новини

Въоръжени молдовци нападнаха в хотел украинци, отмъкнаха им 200 бона

Прокуратурата в Бургас разследва грабеж на украински граждани. Става дума за престъпление в особено големи размери – 65 хиляди евро, 10 хиляди лева, бижута от благороден метал със скъпоценни камъни на стойност близо 30 хиляди щатски долара.Общият предмет на посегателството е на стойност около 197 хиляди лева. Това съобщиха от прокуратурата в Бургас на брифинг заедно с областния директор на МВР.

Въпросното семейство се е настанило на свободен наем в затворен комплекс в курорта „Свети Влас“, като от съображения за сигурност не е кандидатствало за статут на бежанци. Семейството е от 48-годишен мъж, жена на 32 години и 8-месечно бебе, заедно с възрастна жена, родственик на майката, разкри директорът на ОДМВР-Бургас.

Арестувани са двама молдовски граждани. Заподозрените се почукали на вратата на хотелската стая, говорейки на руски, че са поддръжката от хотела. Като отварят, заподозрените, с маски на лицата, навлизат и извършват въоръжения грабеж в особено големи размери, стана ясно от брифинга.

Възрастната жена и детето не са се намирали вътре по време на грабежа, уточниха още разследващите.

Прокуратурата и МВР призоваха украинските бежанци да бъдат бдителни, особено в контекста на туристическия сезон. „Към момента нямаме други потърпевши или извършители украински граждани – само дребни нарушения, тип пътни“, уточни още директорът на ОДМВР-Бургас.

Още новини

Back to top button