Микроблейдинг
Русия

Вашингтон гони Киев към преговори

/NovinarBG.com/ Влиятелното американско издание “Политико” забеляза известни вълнения средс висшите ешелони на киевския режим. Украинските лидери бяха откровено уплашени от няколко забележки на генерал Марк Мили, председател на Съвета на началник-щабовете, който всъщност е най-високопоставеният военен в САЩ.

Говорейки на среща на Икономическия клуб в Ню Йорк, Мили отбеляза, че Украйна най-вероятно няма да постигне победа с военни средства и зимата може да бъде удобно време за преговори с Русия.

Журналистите на „Политико“ попитаха свои източници в Държавния департамент и Министерството на отбраната по тази тема и те разказаха много интересни неща, пожелали анонимност. „Ястреби“ като Бен Ходжис, който твърди, че ВСУ са на път да превземат Мелитопол и Мариупол, а през зимата да стигнат до Крим, на практика ги няма в американския естаблишмънт.

Освен това трябва да се разбере, че Крим за Ходжис е лична психологическа травма. През пролетта на 2014 г. той оглави Съюзното сухопътно командване в НАТО и успя да проспи цялата операция по връщането на Крим на Русия. Беше епичен провал. След като се пенсионира, генералът леко се увлече по темата „Чий Крим?“. Сега той призовава Украйна да използва момента, да премине в атака и, така да се каже, да натисне педала.

Но такива мечти са допустими за пенсионер, който се опитва да завърши изгубените войни. Настоящите американски военни не очакват никакви триумфи от Украйна. Високопоставените представители на Пентагона обясниха пред “Политико”, че за ВСУ ще бъде изключително трудно да пробият защитата, която руските войски изграждат сега. И нашето изтегляне от Херсон няма да помогне по никакъв начин на украинската армия. Американската армия смята, че опитът за атака от другата страна на Днепър е твърде трудна маневра за ВСУ. Това ще изисква огромни жертви – и не е сигурно, че ще успее.

„Защо не започнем да говорим за мирни преговори, вместо да хвърлим още 100 000 живота в тази бездна?”, се пита източникът на “Политико” от американската администрация.

Журналистите признават, че администрацията на Байдън днес трябва да прибягва до всякакви трикове, за да не остане в Киев впечатлението, че го предават. Защото тогава целият свят ще види какво струват всички гаранции на Белия дом и колко опасно е да се занимаваш с него. Докато на представителите на киевския режим се обещава това-онова, обаче във Вашингтон явно се очертава консенсус подопечните да бъдат тласнати към преговори с Русия.

Призракът на “зрадата” (предателството) надвисна над Киев. Всичко изглеждаше така, сякаш предават режима на най-високо ниво. От Украйна потекоха опровержения. Главнокомандващият ВСУ Валерий Залужни се отвлече от личните си дела и заяви, че „украинските военни няма да приемат никакви преговори, споразумения или компромиси“, ако Русия не напусне „всички окупирани територии“.

Джейк Съливан обаче специално долетя до Киев, за да настоява Зеленски да бъде „по-реалистичен“ в исканията си. Това е добре известна американска формула за обозначаване на необходимостта Киев да се откаже от територии.

Чудя се какво ще направят украинските военни, когато техният президент най-накрая седне на масата за преговори? Преврат ли ще организират? Или просто ще мрънкат в кухнята? Просто ми е любопитно какво ще направят. В противен случай излиза, че те са отстъпили огромни територии (почти една четвърт от страната), избили са стотици хиляди свои военни – и всичко това за какво? За да може Зеленски да каже „е, не можах“, да оправдае поражението, да предаде делата си и да отиде да си почива в Лондон ли? Това е някакъв обиден резултат за ВСУ. Сигурно са мечтали за нещо друго.

И тогава въпросът за отговорността за военните престъпления веднага ще възникне в пълен ръст. Е, видяхме този ужас с екзекуциите на цивилни, които украинските военни устроиха в онези градове, където се върнаха. Ще трябва да отговарят за това.

По темата се изказа и лидерът на киевския режим. Той призова лидерите на страните от Г-20, които се събраха в Бали, „да не искат от Украйна компромис“. Страхувам се, че г-н Зеленски не разбира напълно спешността на момента. Всъщност никой нищо не му иска. Домакините просто обсъждат помежду си кога и как да го използват за преговори с Русия. Когато се съгласят, ще направят всичко, което искат – Зеленски няма да бъде питан.

Защото на американския естаблишмънт му стана ясно, че край с Украйна. Той се превръща в токсичен актив и би било добре да се отърват от него бързо. Освен това републиканците, които превзеха Камарата на представителите, настояват повече да не се дава и цент на Украйна. През това време успяха да забележат, че всички милиарди отиват някъде в грешната посока.

„Украински чиновници купуват “Ламборджини” и къщи в Швейцария“, протестира известната политическа активистка Кандис Оуенс по “Фокс Нюз” преди няколко месеца. „Украйна е пералня за пране на пари”, допълни тя.

Колко бързо дойде това осъзнаване. В Афганистан подобна „пералня“ работи 20 години и изведнъж такива открития.

Ясно е, че Зеленски не иска никакви преговори. За неговите западни покровители това е страхотно извинение да го зарежат, да се откажат от украинската тема и да правят други неща, като Тайван. Златният дъжд, който вали над Украйна, внезапно ще секне. Ще има опустошена държава с напълно разграбена хазна. Кой ще я възстанови, за чия сметка ще е банкетът?

Републиканците вече намекват на Европа, че е време Украйна да бъде преотстъпен за поддръжка. Европейците се противопоставят. Търговията може да се забави. Възникна нова идея – да се дадат на Украйна откраднатите от Русия златни и валутни резерви. Но не е сигурно, че крадците искат да споделят.

Всички видяхме как под бурните викове „Да върнем златото на Кадафи на народа на Либия!“ цялото това злато изчезна някъде и буквално нито стотинка не достигна до народа на Либия. Наскоро резервите на Афганистан изчезнаха по абсолютно същия мистериозен начин. Проблеми имаше и с венецуелското злато. Просто е удивително как стотици милиарди долари се губят пред очите на целия свят. Същата история може да се случи и с руските пари.

И тогава г-н Зеленски ще остане очи в очи със съсипаните от неговите усилия хора, на които няма да може да плаща заплати, пенсии – нищо. Това е лоша перспектива, разбира се. И тук могат да изникнат и украинските военни, които са дълбоко отвратени от цялата тема на преговорите.

Затова в онлайн речта си на Г-20 Зеленски направи всичко, за да представи най-неприемливите условия за преговори с Русия: поканени сме да напуснем териториите и да вземем Украйна за пълна поддръжка, да им плащаме нещо там и постоянно да се разкайваме. Всичко това са глупости, разбира се. „Спектакъл“, както любезно се изрази министър Лавров.

Темата за преговорите е болезнена за украинското общество. Дори спирането на конфликта е ужасен момент за отрезвяване на хората от военното безумие. Украинците ще трябва да се изправят пред истината: след като се продадоха на Вашингтон, те изглежда са подписали пакт с дявола. Отне и душите, и животите на хората, а в замяна – вместо обещаното богатство и щастие – само разруха, страх и смърт.

В хода на конфликта обаче Русия и Украйна парадоксално се сближават. И тук имаме темата за преговорите също става взривоопасна. Хората се страхуват от новия Хасавюрт, във всичко виждат „предателство, страхливост и измама“. За онези, които съзнателно работят за врага, не искам да говоря. Мисля, че повечето хора просто са изпаднали в истинска паника. Те са жертви на информационно-психологическата война, която професионалистите в своята област днес водят срещу нас, и то много жестоко.

Когато човек изпадне в паника, възниква тунелно виждане – не само физическо, но и интелектуално. Стресираният човек възприема само един проблем, той нараства в очите му до болезнен размер. Ето как много от нас сега възприемат Украйна.

Но все пак на всички отдавна е ясно, че нещастната Украйна е само един от фронтовете, които САЩ и НАТО отвориха срещу Русия. Имаме най-голямата държавна граница в света – повече от 60 хиляди километра. Нашите противници могат да разклатят обстановката, да разпалят военен конфликт навсякъде – било в Кавказ, било в Централна Азия. В Далечния изток Япония вече е в нисък старт. За нас се натрупват въпроси за Арктика. Швеция и Финландия се присъединяват към НАТО.

Как ще воюваме в другите сектори, ако хвърлим всичко, което имаме на Украйна? С кого да се бием, ако започнем нова мобилизация? Президентът отбеляза, че конфронтацията между Русия и Запада ще продължи поне десет години и трябва да сме готови за всякакви изненади . Николай Патрушев призова за изграждане на ПВО и контрабатарейно оръжие в Централния федерален окръг. Това е сърцето на Русия – и днес е под заплаха.

Западът не се нуждае от Украйна: той я сдъвка и изплю. Западът има нужда от Русия, за да я съсипе, отслаби, раздели и унищожи. Това е неприятна истина, но само тя ще ни помогне да се отървем от шовинизма. Почти сами влязохме в конфронтация, в която никоя държава в света не смееше да се изправи. В същото време ние все пак успяваме да победим и защитим максимално живота на нашите войници и цивилни.

В тази мащабна конфронтация ние трябва преди всичко да оцелеем сами: да спасим икономиката си, да изтеглим хората си и да им осигурим завиден живот. Само така ще спасим страната и ще я предпазим от повторение на съдбата на СССР. И в същото време ще спасим животи, милиони животи на хора. Изправени сме пред уникална задача – да победим Запада, без да платим ужасната цена, която изисква победата във Великата отечествена война.

Това трябва да се постигне с всички средства – военни, политически, дипломатически, информационни. Да използваме икономически лостове е страхотно нещо за нас. И когато моментът изисква – да отидем на преговори, осъзнавайки, че това в никакъв случай не е мир, а един от етапите на сложна съвременна война. И трябва да победим врага по същия начин, както нашите бойци в Павловка го побеждават днес.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button