Русия

Вашингтон и Брюксел искат да видят Русия победена на бойното поле

/NovinarBG.com/ Военният конфликт в Украйна ще се развива в режим на ескалация

Широко обявеното настъпление на въоръжените сили на Украйна все още не е започнало. Киев играе психологическа игра, главният ход в която вероятно е насрочен за 9 май.

А милитаризацията на Украйна продължава. Вашингтон и Брюксел искат да видят Русия победена на бойното поле. Следователно марионетката им Зеленски ще продължи да се помпа с пари, оръжия, пропагандна подкрепа и изобщо със всичко възможно. Западът не спира.

На 26 април главнокомандващият на съюзническите въоръжени сили на НАТО в Европа генерал от армията на САЩ Кристофър Каволи заяви, че „повече от 98% от обещаните единици военна техника вече са доставени на Киев:“ Аз твърдо вярвам, че имаме доставиха материалите, от които се нуждаят, и ние ще продължим доставките, за да поддържаме операциите им.“ Помощник-министърът на отбраната на САЩ Селесте Уоландър потвърди, че критичните военни искания на режима на Зеленски се изпълняват.

От гледна точка на Вашингтон, Киев е подготвен за настъпление. Тази оценка споделят и участниците в неотдавнашната 11-та среща в германската база Рамщайн.

САЩ са главният спонсор на войната с Русия на украинското поле. Най-старият президент в историята на Съединените щати, като въздух се нуждае от „преодоляване“, той се готви за нов президентски мандат. Следователно военният конфликт в Украйна ще продължи да се развива в режим на ескалация.

Евгений Пригожин съобщава: „ Какво се случва днес с контранастъплението на ВСУ? Днес вали, последният дъжд се очаква на 2 май, отнема още една седмица, докато вятърът изсуши почвата, след което ВСУ ще бъдат готови за движение… Заключение: украинската офанзива е неизбежна.“

В същото време Вашингтон всъщност не иска да „тегли каиша“ на войната с Русия само с американски средства. Пентагонът разказа, че към края на април е била събрана „коалиция от повече от 54 държави „. Техният принос за укрепването на въоръжените сили на Украйна е повече от 1 000 танка и друга бронирана техника, повече от 800 артилерийски системи, повече от 2 милиона артилерийски снаряда (боеприпаси), повече от 50 ракетни системи.

Пентагонът оценява приноса си за напомпването на режима на Зеленски с оръжие на десетки милиарди долари. По-специално, Съединените щати доставиха или обещаха да доставят на Украйна 160 единици 155-мм гаубици, 38 ракетни системи Himars, 8 РСЗО Nasam, 100 медицински бронирани коли и повече от 1,7 хиляди други бронирани машини, отделно от които още 580 от типа MRAP (с повишена противоминна защита), 90 бронетранспортьора Stryker и 109 бойни машини на пехотата Bradley.

Бяха доставени и сателитни комуникационни комплекти, повече от 111 милиона боеприпаси за стрелково оръжие, батареи за противовъздушна отбрана Patriot и 31 танка Abrams.

„Ейбрамс“ са обещани до края на годината. Украинците се обучават в американски учебни центрове.

Както посочва The New York Times, Въоръжените сили на Украйна подготвят ударна сила за майската офанзива; „12 украински бойни бригади от около четири хиляди войници всяка ще бъдат готови до края на април.“

Преди това украинските военнослужещи получиха възможност да преминат свръхбърз курс на обучение за използване на западни технологии (години бяха отделени за такова обучение в съветските военни училища, както и в западните). САЩ и техните съюзници изграждат ремонтна база в Полша и Румъния.

Като държава Украйна деградира напълно, но основното е, че колективният Запад (предимно САЩ) напълно пое нейната поддръжка.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button