Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИСВЯТ

Васил Велев: Спирането на газа е пагубно за химията, металургията и машиностроенето

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спирането на доставките от „Газпром“ в най-добрия случай означава много по-високи цени, което е пагубно за химията, металургията и стъклопроизводството. Това ще се отрази много лошо и на най-експортно ориентирания ни бранш, който дава най-много принос за българския експорт – машиностроенето, защото редица технологични процеси са на газ“, предупреди председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

„По веригата ще бъдат засегнати всички“, каза още той.

По думите му въпросът не е да изчисляваме щетите, а да ги предотвратяваме. „Имахме един месец време да осмислим и да се подготвим за новия начин на плащане, който „Газпром“ основателно поиска от нас. Основателно, защото правото днес няма никакво значение – може да се блокират активи на държави, на корпорации, върховенството на правото вече не означава нищо“, коментира Велев.

Според него лесното решение в създалата се ситуация е да се открие наша сметка в рубли и в „Газпромбанк“. „Това ни дава време да се пренастроим. Не можем от днес за утре да променим нещата“, посочи той.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button