ОБЩЕСТВО

Вдовицата на убития в „Делта хил“ швейцарски милионер Удо Ланге се измъкна за смъртта му

Невярната съпруга Елзизабет прибира наследство от 20 млн. лв, слух гласи, че навремето била интимна с прокурора Бисер Михайлов

Българката Елизабет Ланге, съпруга на убития в гаража си в тузарския комплекс „Делта хил“ в пернишкото село Кладница швейцарски бизнесмен Удо Ланге, може би ще се измъкне невредима от обвиненията за поръчителство на екзекуцията му, научи „Уикенд“.

56-годишната блондинка, чийто любовник Борислав Панев ликвидира съпруга й Удо Ланге в нощта на 11 август, е привлечена само като свидетел по делото за убийството, макар първоначално от прокуратурата в Перник да обявиха, че най-вероятно тя е поръчала смъртта му. Още в края на август обаче обвиненията срещу Елизабет като съпричастна към убийството на швейцарския й съпруг са били свалени, като на нея й е било разрешено даже да отпътува на предварително заявена и платена

едноседмична ваканция в Тенерифе.

Липсата на обвинения срещу Елизабет Ланге породи слуха в Перник, че тя е използвала старите си контакти с пернишкия прокурор Бисер Михайлов, чийто син Васил беше арестуван преди месеци след серия от побои над жители на Перник.
„Допреди няколко години Елизабет Ланге поддържаше интимни отношения с прокурора Бисер Михайлов и това беше публична тайна в целия град. Дали пък той не е погледнал благосклонно към нея и милионите левове наследство, което тя ще получи?“, питат се риторично жителите на миньорския град.
Вдовицата на Удо Ланге ще прибере лъвския пай от наследството му, което се оценява на поне 20 млн. лв. Поради това сред букета от версии за убийството на швейцарския милионер преобладаваше тази, че Елизабет е измислила

план за убийството на мъжа си,

за да се домогне до милионите му. Двамата имат брак и според закона при смърт на единия от съпрузите, вдовицата му наследява половината от имуществото и дели останалата половина с другите наследници. Удо Ланге има син Фабиан, от първия си брак. От около 15 г. швейцарецът живееше и развиваше успешен бизнес в България, след като се установи у нас след брака си с русокосата перничанка Елизабет.
Според показанията на сина на Ланге – Фабиан, дадени пред разследващи полицаи, убития швейцарец е искал да се разведе със съпругата си, тъй като знаел, че

Елизабет му кръшка от поне 2 г.

с арестувания за убийството му Борислав Панев. 57-годишния перничанин е работил във веригата хлебопекарни на Елизабет Ланге „Хлебарят Житко“.
През 2017 г. Удо Ланге и синът му Фабиан са стартирали изграждането на модерна фабрика за силиконови изделия в Божурище. Първият подобен завод бизнесмена продал на шведски консорциум през 2017 г., но тогава той бил в съдружие със съпругата си Елизабет. Във втората фабрика в Божурище швейцарецът не допуснал половинката си във фирмата. Заради това единствения начин Елизабет да се домогне до собствеността в завода, оценяван на поне 20 милиона лева, е била да ликвидира мъжа си преди той да подаде молба за развод, предполага синът на убития богаташ.
Според показанията на Фабиан, в последната година преди убийството на баща му, вдовицата Елизабет опитвала многократно да се намести в дружеството, управляващо завода, но Удо Ланге парирал всичките й опити. Фабиан дори подозирал, че Елизабет е планирала и неговото убийство, тъй като миналата есен някой

отвъртял болтовете на предните гуми

на мерцедеса му. Возилото било паркирано в гаража на баща му в „Делта хил“.
Въпреки, че Елизабет Ланге е била в къщата в „Делта хил“ на 11 август вечерта, когато мъжът й беше ликвидиран, тя ще участва в делото за екзекуцията му само като свидетел, но не и като обвиняем.
Единственият обвинен за смъртта на Ланге е Борислав Панев, като според разследващите той ликвидирал швейцареца от ревност по любовницата си Елизабет. Ланге бил причакан от Борислав в гаража си в „Делта хил“. Любовникът повалил щвейцарецът с удар с електрошок във врата
След като Удо припаднал, любовникът на жена му се качил на гърдите, притискайки устата му с парцал, напоен с хлороформ. Според съдебната експертиза, именно хлороформа е причинил смъртта на 68-годишния бизнесмен. Заключението на химикотоксилогична и съдебномедицинска експертизи е, че причината за смъртта на бизнесмена е остра интоксикация с хлороформ.
След като умъртвил Ланге, Борислав старателно заличил следите си. До този момент обаче криминалистите не са открили никаква следа от присъствие на 57-годишния перничанин в гаража на убития швейцарец. Липсват и ДНК следи, оставени от Борислав по трупа на Удо. Заради това адвокатът на Панов настоява клиентът му да бъде пуснат на свобода, тъй като бил натопен от съпругата Елизабет за убийство.
След смъртта на мъжа си, Елизабет се шири сама в имението му в баровския комплекс „Делта хил“, което се оценява на над 3 млн. лв. Вдовицата ще прибере и лъвския пай от наследството му.

Статията Вдовицата на убития в „Делта хил“ швейцарски милионер Удо Ланге се измъкна за смъртта му е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button