ОЩЕ НОВИНИ

Вече я няма. България се сбогува с шармантната Лена Бориславова

Кадър Лена Бориславова, ФБ

Лена Бориславова изненадващо изчезна от публичното пространство, но се появи внезапно в социалната мрежа.

При това на много любопитно и историческо място – Огледалната зала в Двореца Версай край Париж.

Тя позира сама на снимката и изглежда доста по-свежо, отколкото по време на бурната си, но кратка политическа кариера.

Не е ясно с кого е в Париж, но вероятно е с годеника си Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“.

Още преди месец тя обяви, че няма да е кандидат-депутат от „Продължаваме промяната“.

Бориславова имаше огромно влияние не само върху бившия премиер, а и върху цялата парламентарна група.

Версайският дворец, наричан накратко Версай е дворец, бивша резиденция на френските крале, откакто Луи ХІV премества там седалището на правителството (1682) до началото на Френската революция (1789). Намира се в град Версай, днес предградие на Париж, регион Ил дьо Франс.

Псориазисът изчезва след 2 дни с прост метод

Имате ли голям корем? Пийте преди лягане и отслабнете с 35 кг за 10 дни!

61-годишна жена премахна всички бръчки. Прочетете тук

Диабетът всъщност е липса на едно вещество в организма! Оздравявай

До 1661 г. е обикновена ловна хижа, използвана понякога от Луи XIII. Строителните работи по сградата започват още в началото на управлението на Луи ХІV.

Когато дворецът става достатъчно голям, той премества тук двора си и всички централни държавни органи. Традиционно се приема че това се дължи на петте размирни години, наречени Фронда (1648 – 1653), когато парижани няколко пъти въстават против кралската власт.

Постепенно Версай и неговите градини се превръщат в цялостен комплекс, с други дворци (например Трианон) и стават пример за останалите европейски владетели.

Луи XV продължава да развива и разширява двореца, свой принос има и Мария Антоанета. Тук са сключени мирните договори през 1783 и 1919 г., а през 1871 г. в Огледалната зала е обявено създаването на Втората германска империя.

Световна популярност имат Огледалната зала, кралската опера, галерията на битките и кралските апартаменти.

Още политика:

Провалените политици от прехода имат план да върнат България назад, но вместо това ще получат правосъдие, зарече се съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той и Асен Василев дадоха брифинг на пред затвора в София.

„При нас дойде сигнал за злоупотреба с одита на проекти за милиони евросредства. Този сигнал е свързан само с евросредства, което означава, че може да бъде разследван от работеща ангикорупционна комисия и европейската прокуратура“, обясни Кирил Петков. Той уточни, че става въпрос за евросредства, които са се раздавали в годините на управлението на ГЕРБ.

Заради това ПП внася сигнал в прокуратурата.

„Информацията която имаме лесно се проверява и то тях, ако не са били информирани, могат да го направят и днес“, коментира Петков.

Според Асен Василев след изборите трябва да има истинска прокуратура, а не прокуратура под контрола на Иван Гешев.

„Лаура Кьовеши за тези 6 месеца, пред които работи Европейската прокуратура направи една осъдителна присъда, а нашата няма нито една за корупция по високите етажи на властта“, упрекна той.

Относно ареста на лидера на ГЕРБ, той коментира, че са били предадени над 400 страници доказателства.
„И там са записани свидетелски показания как Васил Божков е влизал в кабинета на министъра на финансите с евро и пури и е излизал без тях. Всичко това отиде при прокуратурата и тя каза – няма данните за престъпления и няма да разследваме“, посочи Василев.

Той отсече, че в България трябва да има истинска антикорупционна комисия, а Кирил Петков добави, е законът за нея за бъде един от първите в новия парламент.

Още новини

Back to top button